Acasă EuropaRomânia Brașov în patru anotimpuri

Brașov în patru anotimpuri

Publicat: Updated:
Brașov

Brașov, cel mai frumos oraș din România: Piața Sfatului, Cetățuia (Cetatea Brașovului), Biserica Neagră, Turnul Alb și Turnul Negru, Muzeul Prima Școală Românească, Tâmpa, Cartierul Schei, Poarta Ecaterinei, Strada Sforii, Belvedere Brașov.

Primăvara

Primăvara asta am revizitat câteva orașe mari din România, plus multe locuri noi, și la final am tras concluzia că da, Brașovul e cel mai frumos oraș din țară: are și avantajul unei așezări geografice lângă munți, dar și istorie, așa că sunt multe locuri faine de vizitat.

Față de alți ani, orașul are tot mai mulți vizitatori străini și probabil de asta a devenit cam scump, iar Cetățuia nu se mai poate vizita în interior.

BrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașov

Vara

Vara trebuie să încerci una din cafenele drăguțe din Piața Sfatului. Ch9 Kaffeehaus e într-o fostă casă parohială restaurată cu ajutorul unui arhitect și în care s-au păstrat detaliile vechii case.

Promenada de sub Tâmpa, care trece pe lângă mai multe turnuri și o parte din zidul orașului, e un traseu în circuit pe la umbră care te duce prin Poarta Schei, strada Sforii și înapoi în centru.

BrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașov

Toamna

Toamna poți încerca promenada Warthe, de la care se vede cartierul Prund, cu turlele bisericilor ortodoxe profilându-se în zare.

În Schei este Prima Școală Românească, de pe la 1400, are câteva încăperi micuțe, printre care și o sală de clasă cu băncuțe vechi de 200 de ani și pupitrul învățătoarei.

Dacă exteriorul Bisericii Negre te impresionează prin dimensiuni, interiorul are un aer simplu, modest: podelele sunt din lemn nelăcuit, pereții acoperiți cu covoare vechi, iar mobilierul se vede de departe că are o istorie și o poveste. Știați că Biserica Neagră are cea mai mare colecție de covoare otomane din Europa, după Turcia? Din vreo 250 de covoare, câte sunt în total, doar 70 și ceva sunt expuse.

Iar slujbe nu se țin decât vara – iarna, fiind prea greu să se încălzească biserica, cei 30 de enoriași care au mai rămas se adună într-o altă biserică, mai mică, lângă Poarta Șchei.

BrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașov

Iarna

Iarna poți descoperi Poarta Ecaterinei și face o plimbare până la Belvedere Brașov, un loc la marginea orașului unde opresc mașinile, cu o vedere panoramică spre oraș.

Dacă e zăpadă, te poți opri într-un loc cu răsfățuri culinare, de exemplu în magazinul unor ciocolatieri brașoveni – Luado. Fac praline și ciocolată pe băț pentru ciocolată caldă, de exemplu ciocolată cu lavandă, care să te încălzească puțin înainte de a o lua spre gară.

BrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașovBrașov

Alte locuri de lângă Brașov

Cetatea Feldioara, o mică comoară de lângă Brașov

Lasă un comentariu