Acasă » Zipaquirá, excursie de o zi lângă Bogotá

Zipaquirá, excursie de o zi lângă Bogotá

by Anca

Ultima mea plimbare prin Columbia a fost într-un orășel de lângă Bogotá – Zipaquirá – destul de vizitat și recomandat de multă lume, deși mie mi-a plăcut mai mult în Guatavita. În Zipaquirá sunt multe minereuri de sare, așa că au și ei o atracție locală – Catedrala de Sare din Zipaquirá, care atrage foarte mulți turiști de weekend.

Biletul de intrare e destul de piperat pentru Columbia (60.000 COP, aproximativ 70 de lei), așa că n-am mai intrat, de la salină am continuat să merg până am ajuns la o cărare care nu știam unde duce, dar am luat-o pe acolo și bine am făcut, am ajuns pe un deal cu vedere panoramică asupra orașului.

M-am odihnit pe culmea aia de deal vreo jumătate de oră, după care am luat-o spre oraș și cele două piețe principale. Piața Catedralei e cea mai frumoasă, are niște palmieri înalți și sunt bănci de piatră care o înconjoară. M-am oprit la o cofetărie și am luat un dulce care se numește ”flotant” și o băutură delicioasă din maracuya, pentru că ce rost are să te odihnești într-un loc atât de frumos fără un răsfăț mic alături?

Era duminică așa că era plin de lume ieșită la plimbare, dar în afară de a te plimba pe acolo și a lua masa pe undeva, nu sunt foarte multe de făcut în oraș. Chiar și așa, mi s-a părut foarte simpatică Zipaquirá, Columbia are multe locuri de genul ăsta, cu istorie colonială, prețuri mici și oameni prietenoși. Înainte de a vizita țara nu mi-o putusem imagina în niciun fel, dar sigur nu mă așteptam să fie atât de fermecătoare, mai ales prin provincie 😊 Acum, că sunt în Chile, unde nu sunt fructe exotice ca în Columbia, dar prețurile sunt de câteva ori mai mari decât acolo, duc dorul acelor zile și a micilor bucurii de zi de zi.

Zipaquira01.jpgZipaquira02.jpgZipaquira03.jpgZipaquira06.jpgZipaquira04.jpgZipaquira05.jpgZipaquira08.jpgZipaquira07.jpgZipaquira09.jpgZipaquira14.jpgZipaquira10.jpgZipaquira12.jpgZipaquira11.jpgZipaquira13.jpgZipaquira16.jpgZipaquira15.jpgZipaquira17.jpgZipaquira20.jpgZipaquira18.jpgZipaquira22.jpgZipaquira19.jpgZipaquira21.jpgZipaquira23.jpgZipaquira24.jpgZipaquira25.jpg

S-ar putea să îți placă și

Leave a Comment