Reykjavík: este 10 seara și afară este lumină la fel ca ziua, apoi se face miezul nopții sau două dimineața și e la fel, iar la 7-8 dimineața nu e nicio diferență, doar un pic mai mult soare. Un soare care nu se culcă niciodată, o vară răcoroasă cu temperaturi de 20C, munți și un ocean fără margini.
Plimbare spre Videy
Ești mereu aproape de natură în Reykjavík și e suficient să te plimbi din centru până spre Insula Videy ca să simți asta. Videy e o insulă mică, populată încă din anul 900 – poți ajunge acolo cu feribotul pentru o plimbare peste colinele verzi.
Citește și: Laugavegur, un traseu de pe altă lume prin munții Islandei
Centrul orașului
Reykjavík e o capitală mică, dar împrăștiată pe o suprafață mare. Centrul compact, cu case de lemn colorate și curți cu liliac înflorit, se vizitează rapid: o stradă pietonală principală, cu case pictate cu graffiti și faimoasa catedrală al cărei turn se zărește din orice colț al orașului.
Citește și: Circuitul de Aur din Islanda: Thingvellir – Gullfoss – Geysir – Kerid
Muzeul Falologic
Sunt câteva muzee în Reykjavík, dar dacă vreți să vedeți ceva unic în lume mergeți la Muzeul Falologic. Fondatorul muzeului folosea în copilărie, la țară, un bici făcut dintr-un penis uscat de taur, apoi a început să primească de al alți consăteni, mai mult în glumă, alte specimene similare de mamifere marine și așa i-a venit ideea muzeului. Muzeul are și un specimen uman, obținut prin donație.
Accesul și vizitarea: Kalkofnsvegur 2, 101 Reykjavík; biletul de intrare costă 2200 ISK.
Citește și: Coasta de sud a Islandei: Cascada Skogar – Vik – Reynisfjara – Seljalandsfoss
Plimbare spre Seltjarnarnes
Dacă în prima zi o luasem spre Videy, în alta am mers pe malul oceanului spre Seltjarnarnes. În capătul peninsulei este un far și o rezervație naturală, închisă până la finalul lui iulie pentru protecția păsărilor care cuibăresc în smârcurile de acolo.
Am stat cu ochii după celebrii puffini, fără succes însă, așa că a trebuit să mă mulțumesc cu rațe, kría (numite și păsările-polițist, pentru că apără și cuiburile altor păsări), oystercatchers și alte specii. Lângă plajă este un club de golf, iar de acolo ajungi relativ ușor înapoi în centrul orașului.
Citește și: Peninsula Snæfellsnes: cratere, câmpii de lavă și țărmuri colțuroase