Zagreb, un oraș cu tramvaie

Zagreb, un oraș cu tramvaie

by Anca @ 1001 călătorii
691 views

Zagreb mi-a adus aminte de Timișoara, cu străduțele sale străbătute de tramvaie și piețele cu catedrale frumoase și clădiri îngrijite. În afară de partea mai nouă a orașului, există și un oraș vechi, cocoțat pe un deal, chiar în buricul târgului.

E partea cea mai plăcută din Zagreb și, pe alocuri, cea mai liniștită. Niște străduțe pustii pe care nici măcar turiștii nu se aventurează, locuri de panoramă spre orașul de la poalele dealului și biserica Sfântului Marc, cu un acoperiș care îți ia ochii de frumos ce este. Cum eu stăteam în cu totul altă parte a orașului m-am tot plimbat cu tramvaiele astea rapide și silențioase de dimineața până seara. Zagreb, ca și Ljubljana, e o capitală liniștită, te-ai putea crede cu ușurință într-un oraș de provincie, cel puțin în zona centrală exact așa m-am simțit. Iar a doua zi am plecat spre sud, la Split – nouă ore cu trenul până la Marea Adriatică.

Cum se ajunge acolo: din Ljubljana cu trenul, în două ore, biletul costă 14.6 Euro. Un abonament pentru tramvai pentru o zi costă 40 KN, iar o călătorie 12 KN.

Zagreb01.JPGZagreb02.JPGZagreb03.JPGZagreb04.JPGZagreb05.JPGZagreb06.JPGZagreb07.JPGZagreb08.JPGZagreb09.JPGZagreb10.JPGZagreb11.JPGZagreb12.JPGZagreb13.JPGZagreb14.JPGZagreb15.JPGZagreb16.JPGZagreb17.JPG

1 comentariu
0

1 comentariu

Ana Maria 16 ianuarie 2013 - 3:01 pm

Eu as vrea sa merg iarna….sper ca centrul vechi sa fie la fel de frumos si gratios cum l-ai gasit tu :).

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: