Venus din Milo(s) s-a născut în Apollonia

Venus din Milo(s) s-a născut în Apollonia

by Anca @ 1001 călătorii
759 views

Erau mai multe locuri pe care voiam să le văd pe insula Milos, inclusiv câteva plaje mai greu accesibile pe care le-am ratat din lipsă de timp (Sarakiniko, Tsigrado), însă am compensat cu vârf și îndesat cu vizitarea Apolloniei (Pollonia / Apollon), în capătul insulei.

Papafragas

Între Adamantas, orașul în care opresc feriboturile și unde am avut cazare, și Apollonia se găsesc stâncile și grotele de la Papafragas. Autobuzul care merge la Apollonia oprește chiar acolo și durează cam 20 minute să vizitezi locul în care marea a ros stâncile, modelându-le spectaculos.

Apollon01.JPGApollon02.JPGApollon03.JPGApollon04.JPG

Apollonia

De la Papafragas la Apollonia sunt vreo 3 km, pe care i-am făcut pe jos – de pe drum se zărește marea, tot mai albastră, și stâncile insulei Kimolos, din apropiere de Milos. Însă când am ajuns, în cele din urmă, în Apollonia, am rămas…WOW! Eram într-un golf mărginit de stânci care ieșeau din apă și în care valurile se agitau neîncetat.

Apollon05.JPGApollon06.JPGApollon07.JPGApollon08.JPGApollon09.JPGApollon10.JPGApollon11.JPGApollon12.JPGApollon13.JPG

Insula boutique

Apollonia e doar un sat, dar acolo sunt cele mai frumoase hoteluri boutique de pe insulă, cea mai frumoasă mare și cele mai spectaculoase priveliști. Insula Kimolos este la o distanță atât de mică, încât ai impresia că poți înota până acolo. La sfârșit de septembrie aproape că nu mai erau deloc turiști în Apollonia, aveam tot locul doar pentru mine!

Apollon14.JPGApollon15.JPGApollon16.JPGApollon17.JPGApollon18.JPGApollon19.JPGApollon20.JPGApollon21.JPGApollon22.JPGApollon23.JPG

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: