Veneția pe întuneric

Veneția pe întuneric

by Anca @ 1001 călătorii
792 views

Astă vară am ajuns din nou la Veneția și rămânându-mi câteva ore pentru o vizită, am dat o fugă pe insulă. Era deja seară când am plecat din Mestre și până am ajuns acolo se înserase bine, așa de bine că la un moment dat m-am rătăcit de tot pe străduțele din Dorsoduro.

Cine a fost deja la Veneția știe ce pacoste sunt străzile celebrului oraș – e un întreg labirint acolo și dacă nu ar fost semnele către Piața San Marco și spre “Ferrovia” cred că nu mai ieșeam din acel hățiș. Aproape îmi pierdusem speranța când, într-un final, am ajuns în piață: orchestrele de la cafenele se întreceau în concerte, apa avea culoare indigo și mi-am amintit, brusc, de ce este orașul ăsta așa de iubit: nicăieri nu mai găsești un alt San Marco, gondole la fel de mândre, istorii atât de încurcate. Noaptea e la fel de multă animație pe străzi, la fel de mulți cerșetori adăpostiți prin colțuri, la fel de mulți turiști.

“The dark night will hide me from their eyes”. Sau poate nu.

8 comentarii
1

8 comentarii

gabi8154 13 noiembrie 2012 - 5:41 pm

In sfarsit, am ajuns din nou pe-aici. S-a creat o confuzie, mereu intram pe un blog mai vechi, cred, si am trait in confuzia asta pana azi, cand misterul a fost elucidat. Ma bucur sa te regasesc, Anca. Vad ca te-ai imbogatit cu un numar semnificativ de fani, asta-i bine! La mai multi. Si, ca sa nu plec asa, fara urma, zic: daca merg la Venetia, e musai sa am busola la mine! 🙂

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 14 noiembrie 2012 - 1:19 am

Pe calatorii-imaginare? Trebuie sa fac ceva cu vechea adresa… Bine ca ai gasit drumul inapoi, Gabi 🙂

Răspunde
Monica @DescoparItalia 13 noiembrie 2012 - 6:39 pm

Ai vazut in ce situatie se afla Venetia de mai bine de o saptamana?

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 14 noiembrie 2012 - 1:19 am

De asta am si scris despre Venetia acum.

Răspunde
catherine 13 noiembrie 2012 - 10:03 pm

ştii ce-ar fi fost fain? să fi fost pentru prima oară la Veneţia şi s-o vezi doar aşa, pe întuneric, fantomatic. cred că rămânea o amintire mai mult decât fascinantă…!

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 14 noiembrie 2012 - 1:20 am

Am vazut-o prima data primavara, pe un soare orbitor – crede-ma, e frumos si ziua 🙂

Răspunde
Lucian 14 noiembrie 2012 - 10:12 am

a propos de muzica din restaurantele Venetiei: eram intr-o seara acum cativa ani in Venetia, aproape de Ferrovia; cand ce muzica crezi ca am auzit venind de peste apele canalului, de la un restaurant de pe partea cealalta a apei? o sarba de-a noastra 🙂 … cantata cu asa foc de pleznea tambalul, nu alta…

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 14 noiembrie 2012 - 2:41 pm

🙂

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: