Veliko Târnovo, arșiță de august

Veliko Târnovo, arșiță de august

by Anca @ 1001 călătorii
794 views

Veliko Târnovo e un fel de Lipscani cocoțat pe coaste de munte, atracția principală fiind un castel de piatră ce are în mijloc o biserică dotată cu lift. Orășelul se laudă că-i medieval – dacă medieval înseamnă somnolent, atunci așa este: pentru cineva care a văzut cum se poate face turism în alte locuri, Veliko Târnovo se poate dovedi dezamăgitor cu aerul său provincial, lipsa de facilități sau magazine atractive, cu hoteluri de 4 stele care au, de fapt, între 2 / 3 steluțe drămuite bine. Altfel, orașul e destul de interesant, cu casele sale construite în pantă, străzile înguste și priveliștile frumoase cu munții din jur.

Dar cel mai tare mi-a plăcut mâncarea, cu cele peste 50 de feluri de salate, bașca dulciurile, la prețuri mai mici decât cele din București. E de înțeles atunci de ce mulți români preferă să își petreacă weekendul la bulgari, dacă mai ținem cont și de faptul că drumul București-Veliko Târnovo se face cam în vreo 3 ore, maxim. Mie, totuși, mi-a plăcut mai mult Sighișoara.

Veliko01.JPGVeliko02.JPGVeliko03.JPGVeliko04.JPGVeliko05.JPGVeliko06.JPGVeliko07.JPGVeliko08.JPGVeliko09.JPGVeliko10.JPGVeliko11.JPGVeliko12.JPG

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: