Vaporaș fără ferestre și Bookfest fără POS

Vaporaș fără ferestre și Bookfest fără POS

by Anca @ 1001 călătorii
754 views

În general nu prea îmi plac târgurile, sunt un pic claustrofobică sau cum se numește fobia aceea de prea multă înghesuială și prea mulți oameni într-un spațiu prea mic, dar având în vedere că au revenit ploile și nu se mai punea problema să testez ultravioletele la mare, cum vrusesem inițial (ce inspirată am fost că mi-am anulat rezervarea!!), m-am dus până la urmă la Romexpo.

În drum, că tot am traversat Herăstrăul, mi-am zis da’ de ce să nu mă plimb un picuț și cu vaporașul că tot era Ziua Copilului a doua zi și sunt și eu un copil, ceva mai mare, e drept… Mare greșeală! În primul rând că au înlocuit vechiul vaporaș scorojit, unde te bătea vântul la ultimul etaj, cu unul modern, ca o cutie din plastic închisă. Mi-a căzut fața când am văzut noul vapor cu ferestre opace acostând la mal și am auzit instrucțiunile pentru populație („Fără mâncare înăuntru!”). Am avut și-o tentativă de a ieși afară la proră, unde era o balustradă, dar ușa era strategic închisă și imediat a țipat șeful de vaporaș că nu am voie acolo. Păi care mai e farmecul să te plimbi cu vaporașul dacă nu te bate vântul nițel și nu auzi valurile care clipocesc lângă tine?! A, da, aveau televizor plat în „salon” pe care se derulau imagini din București. Foarte interesant! Despre faptul că erau o grămadă de copii care făceau o gălăgie infernală nu mai zic nimic. Noroc că plimbarea cu vaporașul nu durează mult, altă dată chiar că nu mă mai duc, cu barca asta modernă plimbarea nu mai are nici un haz.

Ei bine, Romexpo. O adunătură urâtă de clădiri și schele care ruginesc în soare ploaie, miros de mici și tarabagii care vând produse tradiționale, adică brânză și cârnați. Bookfest nu era în clădirea mare, acolo era Kidex, ceva pentru copii, nu, cărțile erau în altă clădire, la fel de urâtă ca și cealaltă. Pentru că am ajuns acolo după prânz evenimentele erau în toi, asta presupunând câte un personaj care vorbea la microfon la 5 metri de altul care vorbea și el tot la microfon, de îți țiuiau urechile între standuri. Găsisem niște ghiduri despre România pe care voiam să mi le iau, dar cum plecasem de acasă fără prea mulți bani am întrebat de POS. Nu aveau, a trebuit să ies să caut un bancomat, afară începuse iar să plouă și pe grătare sfârâiau micii (asta îmi amintește de o reclamă la Dedeman zărită pe stradă: „Cea mai romantică seară e una la lumina grătarului”. Suntem niște romantici…) Ulterior am observat că standurile mai mari aveau chiar și POS. Cărți? Da, erau și cărți, erau și ghiduri de călătorie la prețuri mai bune decât în magazine, unii oameni își făceau cumpărături serioase – l-am auzit pe unul pe scări, își cumpărase cărți de 5 milioane. Părea extenuat. Iar dacă nu găsiți cărțile pe care vi le doriți, nu uitați că mai există și biblioteci publice – unele îți împrumută cărți acasă și ați fi surprinși să vedeți că au și cărți noi.

Bookfest01.JPGBookfest02.JPG

4 comentarii
0

4 comentarii

Florin 1 iunie 2014 - 12:43 pm

Trist… Am vazut si eu vaporasul nou, dar nu imi imaginam ca este chiar asa de rau cum parea de la distanta… Incercarea asta de modernizare a capitalei este foarte prost planificata si realizata…

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 1 iunie 2014 - 9:24 pm

O, da, regret nespus vechiul "harb" cu terasa 🙂 Oare pe unde o fi, cred ca l-au trimis la fier vechi…

Răspunde
Mihai 2 iunie 2014 - 4:16 pm

Lonely Planet a avut un promo saptamana trecuta, 5.95EUR pt cartile in format electronic, din pacate s-a terminat joi. Cred ca bate majoritatea preturilor la ghiduri tiparite. Insa nu exista ghid separat doar pt Romania, e unul la pachet cu Bulgaria si inca 2 cu mai multe tari.

Din ce am observat si prin alte parti majoritatea vaporaselor turistice sunt acuma bine inchise, eventual cu o mica terasa la pupa, unde se inghesuie amatorii de fotografie. Probabil de frica ca sare careva in apa?

Daca se mai pot inchiria barci, tot e bine, doar sa ai si pe cineva sa dea la vasle :D.

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 2 iunie 2014 - 4:21 pm

LP e cam singura optiune daca vrei ceva mai "exotic", ca de ghiduri pentru Paris, Roma & comp sunt pline librariile…

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: