Trei ritualuri ale zilei (libere)

Trei ritualuri ale zilei (libere)

by Anca @ 1001 călătorii
639 views

#Dimineața: o plimbare până la piața invadată de răsaduri și trufandale. Există ouă de rață, salate de toate felurile și morcovi tineri, răsaduri de gogoșariardeiroșiicastraveți și plante aromatice, ba chiar și oregano sau rozmarin de grădină, plus un pătrunjel foarte mic și creț. Cum nu am grădină, dar am balcon, mi-am propus să îl umplu de plante și flori. Primul soldat a și fost încorporat: este prietenul meu busuiocul! Mai am în plan următoarele: salvie, rozmarin, alți busuioci care să-i țină companie primului, plus flori de sezon (petunii? garofițe? mușcate?). În afară de astea sper să răsară și anul ăsta plantele din anii trecuți: măcrișul și niște flori galbene care nu știu cum se numesc.

Ritualuri02.JPG

#La prânz: vreme bună de citit, în parc sau aiurea. Am stoc nou de cărți, plus multe altele pe Kindle, problema e doar cu care dintre ele să încep? (Later edit: am ales Fraier de București și bine am făcut.)

Pentru citit ar fi foarte bun un șezlong. Sau un hamac. Dar merg cu gândul prea departe – mă voi mulțumi cu scaunul de pe balcon, înconjurat de ghivecele de mai sus. Cărți să fie!

Ritualuri03.JPG

#Seara: ceremonia ceaiului în varianta „home made” presupune ceai verde și ciocolată cu iaurt și căpșuni. Cine are o yukata (kimono de vară) cumpărată din Japonia, ca mine, o scoate de la naftalină și se încurcă în mânecile ei prea largi. Hm, parcă lipsește ceva. Cred că îmi trebuie o rogojină și un ceainic de lut pentru o experiență tipic japoneză. Iar dacă nu este ceai merge și un pahar de vin bun, pentru mine neapărat roșu. Saboții sunt doar de decor, sunt incomod de purtat.

#ADouaZi: e luni, avem ritualul mersului cu metroul, foarte interesant și el, vi-l prezint altădată.

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: