Toronto: CN Tower și Casa Loma

Toronto: CN Tower și Casa Loma

by Anca @ 1001 călătorii
748 views

Dacă nu ar fi fost cascada Niagara în apropiere aș fi sărit Toronto și probabil nu aș fi regretat foarte mult: e un oraș în care cimentul și sticla predomină și l-am simțit ca fiind rece și mai cenușiu decât alte orașe canadiene (poate și din cauza norilor, cine știe…). Însă chiar și așa am găsit o oază de verdeață prin care să mă plimb în apropiere de Casa Loma.

Downtown

Centrul orașului e un monument al plictiselii și al funcționalității: clădiri de birouri, reclame imense și străzi perpendiculare. Deși e ușor de navigat pe acolo de la A la B, nu prea îți vine să faci vreun ocol și să hoinărăști pe străzi, pentru că toate seamănă, oricum, între ele.

Toronto01.JPGToronto02.JPGToronto03.JPGToronto04.JPGToronto05.JPGToronto06.JPGToronto16.JPGToronto17.JPGToronto18.JPG

CN Tower

Turnul CN (Canadian National) e principala atracție a orașului. Mi s-a părut a avea un aer demodat, poate pentru că a fost construit în 1976 și prea multe modificări nu s-au făcut de atunci. Da, e înalt și poți vedea orașul și lacul Ontario de sus, dar prefer să privesc peisaje și orașe mai cochete de la înălțime, nu alte blocuri turn sub un cer plumburiu.

Lucruri utile: biletul de intrare costă 42 CAD cu tot cu taxe.

Toronto07.JPGToronto08.JPGToronto09.JPGToronto10.JPGToronto11.JPGToronto12.JPGToronto13.JPGToronto14.JPGToronto15.JPG

Casa Loma

Casa Loma e o clădire în stil gotic din vârful unui deal – a fost reședința lui Sir Henry Pellatt, iar acum este muzeu. Dacă la Loma nu prea ai de ce să zăbovești foarte mult, zona în care se găsește e destul de faină și mi-a plăcut să iau toate străzile la rând și să hoinăresc pe acolo cu ochii la vilele frumoase – fiecare diferită de cealaltă – și la veverițele care erau peste tot.

Toronto19.JPGToronto20.JPGToronto21.JPGToronto22.JPGToronto23.JPGToronto24.JPGToronto25.JPGToronto26.JPGToronto27.JPGToronto28.JPGToronto29.JPG

Lucruri utile

Am stat la Höstel Toronto, un hostel nu foarte central, dar confortabil.

Transfer aeroport: Toronto are o linie expres – UP Express – care circulă frecvent între Toronto Station și aeroport, biletul costă 12 CAD.

0 comentariu
4

Leave a Comment

O să îți placă și:

error: Conținutul este protejat