Acasă » Spoleto, drumul soarelui

Spoleto, drumul soarelui

by Anca

Foligno: între două trenuri

Nu-mi propusesem să vizitez Foligno și nici n-aș îndrăzni să susțin că l-am vizitat, dar pentru că între Perugia și Spoleto a trebuit să schimb trenul și am avut o oră de pierdut acolo m-am gândit că n-are rost să stau în gară tot timpul ăsta, mai ales că era o zi absolut superbă, de primăvară, cum eu nu mai văzusem hăt…de vreun an!

La întâmplare am luat-o pe străzi și am ajuns în centrul lor istoric, unde se ținea un târg de vechituri. Mi-a atras atenția în special un stand cu valize vechi, una dintre ele având multe etichete cam jerpelite cu nume de localități italiene – doamna de acolo, văzând că fac poze, mi-a spus ”E una valigia molto viagiatta!” și i-am zâmbit, mulțumindu-i, în felul ăsta, pentru că m-a lăsat să fur un strop din ”sufletul” valizei, fotografiind-o.

Foligno.jpg

Spoleto

Când te duci în vacanță la început de februarie și găsești acolo primăvară, nu-ți mai vine să pleci… Inițial plănuisem să stau doar câteva ore în Spoleto și după masă să vizitez Assisi, dar mi-a plăcut atât de mult încât am hotărât să stau acolo toată ziua.

Spoleto nu-i un oraș mare, dimpotrivă, dar are o fortăreață (Rocca Albornoziana) lângă care e un apeduct (Ponte delle Torri), iar dincolo de pod sunt niște dealuri cu trasee ușoare, dintre care unul e un traseu panoramic. Ce îți poți dori mai mult într-o zi superbă de primăvară când a fost atât de cald încât nici de geacă n-am mai vrut să aud o vreme 🙂

Spoleto01.jpgSpoleto02.jpgSpoleto03.jpgSpoleto04.jpgSpoleto05.jpgSpoleto06.jpgSpoleto07.jpgSpoleto08.jpgSpoleto09.jpgSpoleto10.jpgSpoleto11.jpgSpoleto12.jpgSpoleto13.jpgSpoleto14.jpgSpoleto15.jpgSpoleto16.jpgSpoleto17.jpg

S-ar putea să îți placă și

Leave a Comment