Sinite Kamani, pietrele albastre de lângă Sliven, Bulgaria

Sinite Kamani, pietrele albastre de lângă Sliven, Bulgaria

by Anca @ 1001 călătorii
1100 views

Unul din locurile de care nu auzisem până de curând este rezervația Sinite Kamani din munții Stara Planina. Pietrele albastre, numite așa pentru culoarea pe care o au în amurg, sunt lângă Sliven, unul dintre orașele bulgărești mari. Panoramele sunt spectaculoase și poți face o drumeție până pe unul din vârfurile de acolo.

Spre Sliven

Pe drum, după Veliko Târnovo, am făcut o oprire neprogramată într-o vie: unii struguri nu fuseseră culeși, prilej să ne umplem mâinile cu ciorchini dulci (și cam murdari).

SiniteKamani01.JPG

Sinite Kamani

Până în rezervație se poate ajunge cu mașina pe o șosea cu multe serpentine. Sus, la antena TV, e un punct bun de belvedere spre orașul de la poalele muntelui, iar în apropiere este un vechi telescaun lângă care începe traseul (poteca) care te duce până pe un vârf din apropiere. Traseul e ușor și durează în jur de o oră, singura dificultate e stânca respectivă, ai nevoie de bocanci pentru cățărare și atenție să nu-ți scrântești picioarele, dar merită efortul. După un prânz la pachet sus pe stânci am ascultat și niște muzică la chitară 😊

SiniteKamani02.JPGSiniteKamani03.JPGSiniteKamani04.JPGSiniteKamani05.JPGSiniteKamani06.JPGSiniteKamani07.JPGSiniteKamani08.JPGSiniteKamani09.JPGSiniteKamani10.JPGSiniteKamani11.JPGSiniteKamani12.JPGSiniteKamani13.JPGSiniteKamani14.JPGSiniteKamani15.JPGSiniteKamani16.JPGSiniteKamani17.JPGSiniteKamani18.JPGSiniteKamani19.JPGSiniteKamani20.JPGSiniteKamani21.JPGSiniteKamani22.JPGSiniteKamani23.JPGSiniteKamani24.JPGSiniteKamani25.JPGSiniteKamani26.JPGSiniteKamani27.JPGSiniteKamani28.JPGSiniteKamani29.JPGSiniteKamani30.JPGSiniteKamani31.JPGSiniteKamani32.JPGSiniteKamani33.JPGSiniteKamani34.JPGSiniteKamani35.JPGSiniteKamani36.JPGSiniteKamani37.JPG

Cu telescaunul

La întoarcere, în loc să coborâm cu autocarul, o parte dintre noi am luat telescaunul – traseul telescaunului e lung, iar diferența de nivel mare, e una dintre experiențele de încercat dacă ajungi acolo.

Lucruri utile: un drum cu telescaunul costă 10 leva. Nu se pot cumpăra bilete din vârful muntelui, biletul se achită jos, la sosire.

SiniteKamani38.JPGSiniteKamani39.JPGSiniteKamani40.JPG

0 comentariu
1

Leave a Comment

O să îți placă și: