Serile din Kyoto și un cocor gri

Serile din Kyoto și un cocor gri

by Anca @ 1001 călătorii
452 views

Kyoto nu e un oraș care să te impresioneze prin mărimea clădirilor sau modernitatea lor: clădirile au în general doar câteva niveluri și un aspect tradițional. Dacă vrei zgârie nori și city-of-the-future trebuie să mergi la Tokyo sau Osaka, adevărate metropole, în Kyoto vii pentru temple și istorie, e un oraș foarte vechi în care tradiția încă prevalează.

Asta nu înseamnă că nu vei găsi nimic modern în Kyoto: cea mai interesantă clădire este chiar gara, o clădire nouă vizavi de care se înalță Kyoto Tower cu un fel de OZN în vârf. În vârful gării, în schimb, după ce urci niște scări rulante infinite, este un… mini-parc. Gările în Japonia nu sunt locuri sordide ca la noi, ele reprezintă centrul orașului cu mall-uri și magazine de lux în interior și în jur, iar gara din Kyoto (Kyoto Station) nu face excepție.

Când am ajuns în Kyoto autocarul m-a lăsat undeva în spatele clădirii și nu am reușit să o văd prea bine, dar apoi cred că am trecut zilnic pe acolo și m-am plimbat inclusiv noaptea, când OZN-ul de alături era luminat și el.

Undeva pe lângă bulevardul ăsta era hotelul meu. Inițial am fost un pic dezamăgită să constat că Kyoto nu e o metropolă în genul Tokyo-ului: cum ieșeai de pe bulevardul principal și mergeai un pic ajungeai într-un cartier obișnuit, cu clădiri mai scunde…

KyotoStation01.jpgKyotoStation02.jpgKyotoStation03.jpgKyotoStation04.jpgKyotoStation05.jpgKyotoStation06.jpgKyotoStation07.jpgKyotoStation08.jpgKyotoStation09.jpg

0 comentariu
1

Leave a Comment

O să îți placă și: