Acasă » Rio: caipirinha la prânz, plajă după prânz

Rio: caipirinha la prânz, plajă după prânz

by Anca

Ultima mea amintire din Rio este asta:

Așteptam transferul spre Ilha Grande, iar tipul care avea grijă de vila în care stăteam, un mulatru care vorbea doar portugheză și cu care mi-a fost cam greu să mă înțeleg, nu mai era acolo să îmi iau rămas bun de la el. Fusese foarte amabil cu mine și apreciasem asta cu atât mai mult cu cât mă temusem un pic de Rio: veneam dintr-o țară în care trebuie să te păzești mai tot timpul și câteodată devine obositor asta, așa că ai nevoie de un loc al tău la care să te gândești din când în când, un fel de ”safe heaven” care să fie ”safe” doar pentru tine. Rio de Janeiro reușise să fie asta, un loc la care să mă pot întoarce oricând, chiar dacă doar în mintea mea.

Am ieșit în stradă, mă anunțaseră pe WhatsApp că mașina urma să sosească în curând, și m-am trezit cu omul ăsta lângă mine. Am trăncănit diverse și nu prea înțelegeam ce spunea, dar voia să fie acolo până când mă urcam în mașină. M-a întrebat de carnaval (carnavau), dacă voiam să mai vin vreodată și mi-am dat seama că da, asta era, îmi doream să mă întorc în Rio, de carnaval sau de ne-carnaval, iarna sau vara, nu conta absolut deloc, voiam doar să mă mai plimb pe străduțele din Santa Tereza cu tramvaiul ăla galben, să nimeresc accidental în vreo favelina, să îmi petrec serile pe plajă, să mă uit spre cer și să văd Cristo Redentor, să beau caipirinha și să mănânc pește cu orez la vreo cârciumă anonimă, să mai urc măcar o dată pe Sugarloaf și să mă minunez că sunt acolo, să fiu fericită chiar dacă poate nu eram. Nu-mi doream decât să rămân acolo, pentru totdeauna, să uit că există iarnă și frig și orașe fără carnaval, fără plaje, fără munți ca niște căpățâni de zahăr, fără caipirinha și mic-dejunuri cu papaya. Apoi a venit mașina, ne-am îmbrățișat și am plecat.

SugarloafRio01.jpgSugarloafRio02.jpgSugarloafRio03.jpgSugarloafRio04.jpgSugarloafRio05.jpgSugarloafRio06.jpgSugarloafRio07.jpgSugarloafRio08.jpgSugarloafRio09.jpgSugarloafRio10.jpgSugarloafRio11.jpgSugarloafRio12.jpgSugarloafRio13.jpgSugarloafRio14.jpgSugarloafRio15.jpgSugarloafRio16.jpgSugarloafRio17.jpgSugarloafRio18.jpgSugarloafRio19.jpgSugarloafRio20.jpgSugarloafRio21.jpgSugarloafRio22.jpgSugarloafRio23.jpgSugarloafRio24.jpgSugarloafRio25.jpg

S-ar putea să îți placă și

Leave a Comment