Rezervația Capo Gallo din Sferracavallo și Mondello

Rezervația Capo Gallo din Sferracavallo și Mondello

by Anca @ 1001 călătorii
356 views

Aproape de Palermo, accesibilă cu autobuzele orășenești, e o mică rezervație cu peisaje marine și montane – Riserva di Capo Gallo. Sunt trei trasee care se pot face acolo, două pe malul mării (unul în Sferracavallo, altul în Mondello) și încă unul pe spinarea muntelui.

Traseul din Sferracavallo

Nu mă puteam hotărî ce traseu să fac în ziua următoare, ambele opțiuni – traseele din Sferracavallo și Mondello – păreau la fel de frumoase, dar începeau în localități diferite, așa că până la urmă am rezolvat dilema vizitând ambele orașe 😊

Din Palermo am luat autobuzul 616 care are capăt în Sferracavallo, aproape de rezervație, lângă un părculeț cu niște mini trulli ca cei din Alberobello. Accesul în Rezervația Capo Gallo se face cu plată (1 euro), dar la intrarea din Sferracavallo nu era nimeni care să încaseze banii, erau doar localnici ieșiți la plimbare singuri sau cu cățelul.

Acum, că am fost pe ambele mini-trasee din Capo Gallo, pot să zic că mi-a plăcut mai mult cel care începe în Sferracavallo; în Mondello, în schimb, ai o plajă largă și frumoasă, așa că e greu să alegi (mai bine nu o faci și le vizitezi pe amândouă 😀 )

CapoGallo01.jpgCapoGallo02.jpgCapoGallo03.jpgCapoGallo04.jpgCapoGallo05.jpgCapoGallo06.jpgCapoGallo07.jpgCapoGallo08.jpgCapoGallo09.jpgCapoGallo10.jpgCapoGallo11.jpgCapoGallo12.jpgCapoGallo13.jpgCapoGallo14.jpgCapoGallo15.jpgCapoGallo16.jpgCapoGallo17.jpg

Plaja din Mondello

Din Sferracavallo poți ajunge în Mondello tot cu autobuzul 616, te lasă la 5-10 minute de mers pe jos față de plajă (verificați pe Google Maps pe unde sunteți, altfel vă treziți înapoi în Palermo, distanțele sunt mici).

Plaja din Mondello e aglomerată în plin sezon, dar în noiembrie era perfect: soare și cald, lume puțină, o plajă mai mult goală pe care să te plimbi. Mondello e un orășel estival și mai turistic, cu mici restaurante lângă micul port.

CapoGallo18.jpgCapoGallo19.jpgCapoGallo20.jpgCapoGallo21.jpgCapoGallo22.jpgCapoGallo23.jpgCapoGallo24.jpgCapoGallo25.jpgCapoGallo26.jpgCapoGallo27.jpg

Traseul din Mondello

Traseul din Capo Gallo începe după casele din capătul plajei: de data asta la intrare era o mașină cu doi angajați care au încasat acel 1 euro pentru vizitarea rezervației. Și aici traseul e mai degrabă o plimbare ușoară care urcă spre far, după care trebuie să te întorci.

Din Mondello până în Palermo circulă autobuzul 806, biletul costă 1.4 euro.

CapoGallo28.jpgCapoGallo29.jpgCapoGallo30.jpgCapoGallo31.jpgCapoGallo32.jpgCapoGallo33.jpgCapoGallo34.jpgCapoGallo35.jpg

0 comentariu
3

Leave a Comment

O să îți placă și: