Rășinari, în Mărginimea Sibiului

Rășinari, în Mărginimea Sibiului

by Anca @ 1001 călătorii
737 views

Ca să ajungi la Păltiniș trebuie să treci și prin Rășinari, și dacă tot ajungi acolo de ce să nu te oprești pentru o plimbare pe ulițele satului și câteva fotografii? Rășinari e un sat de oameni bogați, mi se spune, dar cu apucături ciudate, cu căsătorii între ei pentru păstrarea averii și câte o bătaie cu furcile, așa… din când în când. Pe străzi nici suflet de om în arșița amiezii – case blindate bine în spatele porților înalte și-un drum bolovănos și neprietenos. Ce e frumos tare e biserica veche, pictată în exterior – e una dintre cele mai vechi din Mărginime.

Casa lui Cioran e chiar la drum – masivă, pătrățoasă, fără vreun farmec deosebit, o casă de oameni gospodari, care acum nu mai poate fi vizitată. A lui Goga însă șade la umbra unor brazi, pe o străduță lăturalnică, frumos vopsită în alb și cu lumina furișându-se de sus. Ar fi fost aproape poetic dacă pe drum nu m-aș fi întâlnit cu idiotul satului care bălmăjea ceva de neînțeles, în timp ce lângă poarta unei case zăcea un om beat mort. Amestec ciudat de frumos și urât, ca întotdeauna în viață.

Rasinari01.JPGRasinari02.JPGRasinari03.JPGRasinari04.JPGRasinari05.JPGRasinari06.JPG

5 comentarii
0

5 comentarii

Marius C. 21 octombrie 2012 - 3:58 pm

De la Rasinari ajungeti foarte usor la Paltinis. Merita.

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 22 octombrie 2012 - 4:15 pm

Am fost si la Paltinis, dar inca nu am scris despre asta 🙂

Răspunde
Andreea B 21 octombrie 2012 - 10:32 pm

Superbe fotografii. Rasinariul l-am umblat intr-o zi geroasa de iarna. Cladirile vechi sunt fotogenice si pe fundalul imaculat oferit de zapada.

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 22 octombrie 2012 - 4:16 pm

Mai ales cand e zapada proaspata 🙂

Răspunde
Andreea B 10 februarie 2013 - 2:00 am

Da, e mai mare contrastul 🙂

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: