Quebecul franțuzesc

Quebecul franțuzesc

by Anca @ 1001 călătorii
900 views

Quebec are un aer foarte european, primul lucru pe care l-am observat a fost că centrul său este în zona veche a orașului și nu în vreun downtown cotropit de blocuri turn (care în Quebec cam lipsesc), apoi am remarcat orașul cochet, casele încărcate cu flori și restaurantele care erau peste tot la fel ca și turiștii foarte mulți.

Orașul de jos

Zona centrală a orașului e cocoțată pe un deal, ca să urci acolo ai de ales între scări sau lifturi ascunse în mici cafenele. Străzile din ”vale” sunt și ele interesante, am descoperit câteva cu multe magazine și destul de animate. În schimb, strada pe care am avut cazare (Hostel Maeva) era atât de liniștită de parcă nu te-ai fi aflat într-o metropolă, ci într-un mic orășel de provincie.

Quebec01.JPGQuebec02.JPGQuebec03.JPGQuebec04.JPG

Câmpiile lui Abraham

Sunt un loc istoric în care a avut loc o bătălie importantă între armata britanică și cea franceză. Francezii au pierdut bătălia și au fost nevoiți să cedeze britanicilor posesiunile pe care le aveau în estul Americii de Nord. Locuitorii din Quebec sunt și acum destul de naționaliști și se consideră mai degrabă Québécois decât canadieni.

S-au păstrat o parte din pământurile fermierului Abraham și citadela, iar dincolo de culmea asta verde curge mocirlos râul Saint Lawrence, foarte lat, de ai impresia câteodată că te găsești pe malul unui lac.

Quebec05.JPGQuebec06.JPGQuebec07.JPGQuebec08.JPGQuebec09.JPG

Old Quebec & Fairmont Le Château Frontenac

Atracția principală este Fairmont Le Château Frontenac, un castel-hotel care nu a fost niciodată castel, ci de la bun început a fost un hotel de lux. E pe malul râului, iar la poalele lui se găsește o promenadă largă, e imposibil (și impardonabil) să ratezi acest loc în jurul căruia pivotează tot orașul.

Quebec10.JPGQuebec11.JPGQuebec12.JPGQuebec13.JPGQuebec14.JPGQuebec15.JPGQuebec16.JPGQuebec17.JPGQuebec18.JPGQuebec19.JPGQuebec20.JPGQuebec21.JPGQuebec22.JPGQuebec23.JPGQuebec24.JPG

O pistă de sanie:

Quebec25.JPGQuebec26.JPGQuebec27.JPGQuebec28.JPGQuebec29.JPG

Vechiul port

De la Fairmont Le Château Frontenac poți coborî până în vechiul port, care nu e interesant pentru port, nu se duce nimeni acolo, ci pentru străzile pietonale pline de magazine pe care se înghesuie toată lumea.

Quebec30.JPG

Parlamentul

Canada e un stat federal, iar Quebec are propriul parlament care se poate vizita gratuit. Tururile au loc în limba franceză sau engleză, iar dacă vrei te poți plimba singur (self guide), însă cu self guide nu vei putea intra la parterul a două dintre sălile importante, Senatul și Camera Comunelor (dar le poți admira de la balcon). Eu am luat self guide, după care m-am alipit ba de un grup ba de altul ca să pot intra și în aceste săli și să ascult explicațiile ghidului.

Quebec32.JPGQuebec33.JPGQuebec34.JPGQuebec35.JPGQuebec36.JPG

Rue des Remparts

Din Old Quebec poți coborî spre port și orașul nou pe Rue des Remparts, care oferă priveliști spre portul industrial și casele vechi de la poalele dealului.

Quebec31.JPGQuebec37.JPGQuebec38.JPGQuebec39.JPGQuebec40.JPG

Lucruri utile

De la Montreal la Quebec se poate ajunge cu trenul în numai trei ore, biletul a costat 43 CAD, l-am cumpărat online de la VIA Rail Canada.

Am stat la Auberge de Jeunesse Maeva Quebec, cazarea a costat 31 CAD (o noapte).

0 comentariu
4

Leave a Comment

O să îți placă și: