Polignano a Mare, ”oleacă” de mare

Polignano a Mare, ”oleacă” de mare

by Anca @ 1001 călătorii
647 views

După Ostuni m-am oprit în Polignano a Mare, un mic orășel la malul mării, interesant pentru că țărmul stâncos e găurit ca un cașcaval și deasupra s-au construit, culmea, case. Te plimbi prin oraș și din loc în loc străzile se termină brusc într-un balcon care dă spre mare, de unde poți admira panorama stâncoasă. Apoi altă stradă și alt ”balcon” și tot așa, până ajungi într-un fel de parcare uriașă de unde se zărește și-o mini-insulă.

În cealaltă parte a orașului e un golf îngust și spectaculos, iar într-una dintre grote e amenajat un hotel-restaurant cu vedere spre mare: Grotta Palazzese. N-am știut de restaurantul ăsta, dar m-am oprit o jumătate de oră în golf, mi-am băgat picioarele în mare și iată odihna binemeritată după ce toată ziua am bătut câmpii (la propriu).

Cât despre titlu, imediat ce am ajuns în Polignano am dat de niște românce din Moldova. Erau ”oleacă” la mare. Și eu la fel.

Accesul și vizitarea: la Polignano a Mare se ajunge cu trenul din Bari în jumătate de oră, biletul costă 2,40 Euro.

PolignanoAMare01.JPGPolignanoAMare02.JPGPolignanoAMare03.JPGPolignanoAMare04.JPGPolignanoAMare05.JPGPolignanoAMare06.JPGPolignanoAMare07.JPGPolignanoAMare08.JPGPolignanoAMare09.JPG

9 comentarii
1

9 comentarii

abcd 17 aprilie 2014 - 5:44 pm

ce frumos e.. faine pozele.. off ce fain de italieni astia cu atata coasta la mare….

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 20 aprilie 2014 - 9:08 pm

Da, o duc foarte greu, saracii… 🙂

Răspunde
Anca 20 aprilie 2014 - 7:02 pm

Ce-mi plac locurile astea mici și aparent neînsemnate, neconsemnate de ghidurile turistice, cu atât mai puțin de duzina (nu folosesc termenul ăsta ostentativ) de travel bloggeri. Apreciez că te abați de la destinațiile evidente; ca să nu zic că mai faci și poze frumoase…

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 20 aprilie 2014 - 9:10 pm

Dap, unde mai pui ca se viziteaza si repede (locurile mici) 😀

Răspunde
Ioana 23 aprilie 2014 - 10:16 pm

Sigur nu a intrat in nici un ghid turistic Polignano? Nu de alta dar in ultimul an am auzit de el din vreo 3 parti. Si intr-o zi a fost si wallpaper pentru Bing. Just saying 🙂

Răspunde
claudia 10 mai 2015 - 3:33 pm

Salut Anca, am tot citit articolele tale despre Bari si imprejurimi si te rog sa-mi dai un sfat. Daca ar fi sa aleg intre Ostuni si Polignano a Mare pe care sa-l aleg pt o vizita? Imi plac amandoua dar nu cred ca le voi putea vedea avand in vedere timpul scurt plus ca vom fi cu fetita de 2ani jumate dupa noi. Tu ce ai alege?

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 10 mai 2015 - 4:21 pm

As zice Polignano a Mare, se ajunge mai usor si e chiar pe malul marii. In Ostuni gara e la 2 km de oras, trebuie sa cauti un taxi daca mergi cu trenul. In Polignano e si o portiune de plaja foarte spectaculoasa unde v-ati putea odihni cu fetita.

Vacanta placuta va doresc 🙂

Răspunde
Bianca 16 mai 2015 - 9:40 pm

Buna! Foarte frumoase pozele. Trecem pe lista, alaturi de Bari. Acum, intrebarile: cand e cel mai potrivit de vizitat – Bari si imprejurimile? Ma gandeam la varianta unei masini inchiriate (avem bebe de un an). Merita sau e ok si cu trenul? Ce altceva ar trebui adaugat oe lista in zona si cam cat de lunga ar trebui sa fie vizita?

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 17 mai 2015 - 5:06 pm

Fiind in sudul Italiei probabil lunile de arsita nu sunt cele mai potrivite; eu am fost in aprilie si era foarte placut. Unele locuri sunt mai accesibile cu masina, dar si cu trenul poti ajunge cam peste tot. Am vizitat Matera, Ostuni, Alberobello, Locorotondo, Trani, Bari si Polignano a Mare. As mai trece pe lista Lecce (eu nu am ajuns). O saptamana cred ca ajunge.

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: