Ploaie la San Sebastián

Ploaie la San Sebastián

by Anca @ 1001 călătorii
912 views

San Sebastián

San Sebastián sau Donostia, cum îi spun bascii, e unul din cele mai frumoase orașe din Golful Biscaya: s-a dezvoltat la gura de vărsare a râului Urumea în mare, are două golfuri și vreo trei plaje, iar de pe dealurile nu prea înalte din jur, ca Urgull, ai o panoramă perfectă asupra orașului.

N-am avut parte de toate astea pentru că a plouat îngrozitor, o ploaie mocănească ce se transforma ocazional în ploaie torențială și care m-a făcut rapid ciuciulete, cu tot cu umbrela mea cumpărată pe fugă de la chinezi. Ca să scap de binefacerile ploii m-am refugiat de câteva ori într-o cofetărie, la o cafea și un croasant, plângându-mi de milă și încercând să-mi usuc hainele. Nu mi-a mai ars nici de escaladat dealul Urgull sau munții Ulia și Adarra și m-am mulțumit să mă plimb pe malul mării și să iau la rând magazinele din centrul lor vechi.

Micul meu eșec basc se cere remediat cu o vizită vara, pe vreme bună (și călduroasă!) și, obligatoriu, fără umbrelă!

Lucruri utile

Cum se ajunge acolo: din Bilbao se poate ajunge cu un autocar ALSA, biletul costă 6.51 euro, cursa durează o oră și 20 de minute.

SanSebastian01.JPGSanSebastian02.JPGSanSebastian03.JPGSanSebastian04.JPGSanSebastian05.JPGSanSebastian06.JPGSanSebastian07.JPGSanSebastian08.JPGSanSebastian09.JPGSanSebastian10.JPGSanSebastian11.JPGSanSebastian12.JPGSanSebastian13.JPGSanSebastian14.JPG

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: