Plimbare pe Suomenlinna

Plimbare pe Suomenlinna

by Anca @ 1001 călătorii
758 views

Mai toți cei care ajung la Helsinki fac și-o plimbare pe Suomenlinna, probabil și pentru că Helsinki nu are o abundență de obiective turistice care să te țină țintuit pe țărm. Cum feribotul St. Peter Line trage chiar lângă piața de legume a orașului, iar de acolo sunt curse frecvente spre insule, iată-mă și pe mine cumpărându-mi bilet dus-întors pentru Suomenlinna (4 Euro). Nu îmi programasem vizita asta, dar cum era o zi perfectă (cald, soare, cum nu speram să prind în Finlanda) și toate insulițele de lângă Helsinki îmi făceau cu ochiul, am ținut morțiș să mă plimb și pe mare. Și nu mi-a părut rău deloc.

Din tot ce am citit despre Suomenlinna ai fi zis că este ditamai grupul de insule cu un traseu serios de parcurs, însă în realitate fortăreața este micuță, traseul se parcurge rapid și până să te dezmeticești bine ai și ajuns la King’s Gate, punctul terminus al traseului.

Suomenlinna este UNESCO World Heritage site, un loc foarte bine întreținut, iar traseul albastru este atât de bine marcat încât să fii orb și tot n-ai putea să te rătăcești cu toate indicatoarele alea albastre înfipte în pământ din 5 în 5 metri. Există și niște tunuri rămase de pe timpuri, iar pe partea cealaltă a insulei un mic submarin a fost transformat în cafenea.

Și pentru că am ajuns incredibil de repede la King’s Gate am zis să mă întorc spre vaporaș pe partea cealaltă a insulei, atâta doar că lucrul ăsta nu e posibil din cauza proprietăților particulare care-ți blochează accesul, așa că tot pe traseul marcat a trebuit să mă întorc.

În jur, pe mare, puzderie de bărci cu pânze, pe cer un soare indecent de strălucitor – o zi perfectă, dar și cel mai nordic punct atins de mine până acum 😊

Suomenlinna01.JPGSuomenlinna02.JPGSuomenlinna03.JPGSuomenlinna04.JPGSuomenlinna05.JPGSuomenlinna06.JPGSuomenlinna07.JPGSuomenlinna08.JPGSuomenlinna09.JPGSuomenlinna10.JPGSuomenlinna11.JPGSuomenlinna12.JPGSuomenlinna13.JPGSuomenlinna14.JPGSuomenlinna15.JPGSuomenlinna16.JPGSuomenlinna17.JPGSuomenlinna18.JPGSuomenlinna19.JPGSuomenlinna20.JPG

2 comentarii
0

2 comentarii

Liliana 6 septembrie 2011 - 6:10 pm

Chiar ma intrebam cum ti s-a parut Helsinki, ca eu iti recomandam Stockholm 🙂

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 7 septembrie 2011 - 8:13 am

Povestesc azi si despre Helsinki 🙂

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: