Plimbare de București

Plimbare de București

by Anca @ 1001 călătorii
573 views

Una din ultimele zile pe anul ăsta în care ne-am putut plânge, pe bună dreptate, că am murit „de cald”. Și dacă tot a fost soare și frumos, am refuzat să petrec ziua în casă – plimbarea am început-o în Cișmigiu unde e un târg destul de anemic cu kürtős kalács, porumb și vin fiert și mulți pensionari lenevind la soare. Patinoarul e semi-dezghețat, bradul a fost împodobit, căsuța moșului umplută cu jucării.

De acolo pe Calea Victoriei – soarele îmi bătea direct în față, moment de poze așa cum îmi plac mie, din alea care strică „senzorul”, da’ îți luminează sufletul. În centrul vechi, pe o străduță oarecare, am descoperit un magazin cu ceaiuri – Bernschutz & Co. se numește și vinde ceaiuri alese și alte accesorii. N-am rezistat, mi-am băgat nasul prin mai multe borcane și am plecat acasă cu un Sencha Strawberry Smile, perfect pentru zilele de duminică în care ți se întâmplă să uiți să zâmbești.

Ceva mai încolo am ochit animația de la intrarea Hanului lui Manuc și, cum nu fusesem înăuntru de ceva ani, m-am strecurat și eu în curte. Iar soare, căței frumoși, turiști români și străini. În restaurant se organizase un târg de dulciuri – ceaiuri (de data asta am zis pas), ciocolată bio sau de casă, prăjituri, cafea… răsfățuri. Am plecat și de-acolo cu niște ciocolată albă și una cu lapte.

Bucurați-vă de zilele astea cu soare și de sărbătorile care se apropie – urmează după ele două luni lungi, friguroase și cam urâte, din care o să ne luptăm să scăpăm cu sufletul întreg.

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: