Plimbare cu abra pe Dubai Creek

Plimbare cu abra pe Dubai Creek

by Anca @ 1001 călătorii
823 views

Dubai Creek este un canal natural cu apă sărată care împarte orașul în două (Deira și Bur Dubai) și ajunge până la Golful Persic. Dacă pe o parte a Creekului este cartierul istoric Al Fahidi, care se zărește de pe apă, pe cealaltă este Dubai Gold Souq și câteva mici muzee. Nu există niciun pod în partea aceea canalului, toate traversările făcându-se cu abra, niște bărci de lemn care transportă pasagerii de pe un mal pe altul pentru numai 1 dirham.

Dubai Gold Souq

Este în Deira, pe partea cealaltă a Dubai Creek, locul ideal dacă vă interesează să cumpărați bijuterii de aur sau argint, cu vitrine înțesate de aur în fața cărora turiștii se întrec să își facă selfies.

DubaiCreek01.JPGDubaiCreek02.JPG

Heritage Village

Plecând de la stația de metrou Al Ghubaiba ajungi în acest Heritage Village în care s-au reconstruit case tradiționale din Dubai. E un fel de Muzeul Satului, doar că fără intrare și destul de liber de turiști. Încă se mai lucra la unele case, dar în afară de muncitori și câțiva localnici, nu prea am văzut turiști pe acolo, deși e o zonă plăcută și liniștită, din care Dubai Creek se vede foarte bine, în timp ce prin fața ta mai trece câte un dhow uriaș și vechi. Pe Google Maps unele case erau marcate, ca House of Sheikh Saeed Al Maktoum, dar eu le-am găsit închise.

DubaiCreek03.JPGDubaiCreek04.JPGDubaiCreek05.JPGDubaiCreek06.JPGDubaiCreek07.JPGDubaiCreek08.JPGDubaiCreek09.JPGDubaiCreek10.JPGDubaiCreek11.JPGDubaiCreek12.JPGDubaiCreek13.JPGDubaiCreek14.JPGDubaiCreek15.JPGDubaiCreek16.JPG

Cu abra

Categoric plimbarea cu abra e una din cele mai plăcute lucruri pe care le poți face acolo! Sunt bărci vechi, în care se înghesuie în jur de 20 de pasageri care traversează canalul dintr-o parte în alta, unii ca să meargă în souq, alții, ca mine, doar ca să se plimbe cu barca și să bea un suc rece de la iranianul din souq. O traversare costă 1 dirham (să aveți monede la voi, s-ar putea să nu aibă să vă dea rest), iar o plimbare de o oră pe Creek costă 100 AED. Mi-a plăcut mult zona veche a Dubaiului, cu acele dhow colorate în care muncitorii înghesuiau frigidere și cutii imense pentru cine știe ce destinație – e atmosfera aceea orientală care lipsește din Dubaiul modern.

DubaiCreek17.JPGDubaiCreek18.JPGDubaiCreek19.JPGDubaiCreek20.JPGDubaiCreek21.JPGDubaiCreek22.JPGDubaiCreek23.JPGDubaiCreek24.JPGDubaiCreek25.JPGDubaiCreek26.JPGDubaiCreek27.JPGDubaiCreek28.JPGDubaiCreek29.JPGDubaiCreek30.JPGDubaiCreek31.JPGDubaiCreek32.JPG

0 comentariu
5

Leave a Comment

O să îți placă și: