Acasă » Vamos a la playa! Playa del Carmen

Vamos a la playa! Playa del Carmen

by Anca

Sunt multe locuri în care poți sta pe Riviera Maya, Playa del Carmen e o alegere pentru cei care vor să stea în afara resort-urilor și lanțurilor hoteliere mari: sunt multe plaje, conexiuni bune de transport cu restul peninsulei, o arteră animată cu cafenele și magazine, un cartier cu vile elegante și orașul modest în care stau localnicii.

Quinta Avenida

În Playa străzile și bulevardele sunt numerotate, așa că e simplu să îți dai seama unde este o stradă anume. La Quinta este al cincilea bulevard pornind de la plajă, e o zonă pietonală cu multe restaurante și cluburi, magazine și cafenele. E plin de turiști și prețurile sunt pe măsură, dacă vreți să vedeți cum trăiesc mexicanii n-o să vedeți asta acolo, dacă vă e dor să vedeți călători din lumea largă îi găsiți acolo, la o cafea, uneori cu laptopul în față.

PlayaCarmen01.jpgPlayaCarmen02.jpgPlayaCarmen03.jpgPlayaCarmen04.jpg

Playa Mamitas

Mamitas e o plajă centrală, cu nisip alb, pe care poți închiria un șezlong sau poți sta pe prosopul tău: în Mexic toate plajele sunt publice și te poți bucura de apele azurii oriunde vrei tu. De la Playa Mamitas, dacă pleci în direcția Tulum, dai peste tot felul de colțuri pitorești și bușteni acoperiți cu vietăți interesante. În unele locuri marea are alge ruginii care se strâng la mal – iarna e încă bine, dar vara se pare că sunt multe alge și creează probleme.

PlayaCarmen05.jpgPlayaCarmen06.jpgPlayaCarmen07.jpgPlayaCarmen08.jpgPlayaCarmen09.jpgPlayaCarmen10.jpgPlayaCarmen11.jpgPlayaCarmen12.jpgPlayaCarmen13.jpgPlayaCarmen14.jpgPlayaCarmen15.jpgPlayaCarmen16.jpgPlayaCarmen17.jpgPlayaCarmen18.jpgPlayaCarmen19.jpg

Plaja publică

Imediat după terminalul de feribot de la care se pleacă spre Cozumel e o plajă publică, fără nume. Am nimerit acolo după o furtună și am dat peste un cer senzațional și o mare splendidă: până și un ananas rătăcit admira marea, așezat pe nisip 😊 Nu poți programa astfel de momente care te umplu de bucurie, ele vin și pleacă, precum valurile.

PlayaCarmen20.jpgPlayaCarmen21.jpgPlayaCarmen22.jpgPlayaCarmen23.jpgPlayaCarmen24.jpgPlayaCarmen25.jpgPlayaCarmen26.jpgPlayaCarmen27.jpgPlayaCarmen28.jpgPlayaCarmen29.jpg

Playacar

Playa del Carmen, numit de către mayași Xaman-Ha (apele din nord), a fost doar un sat de pescari care a început să se dezvolte în anii ’80. La marginea orașului s-a construit un cartier rezidențial cu vile elegante și hoteluri de lux, cartier care poate fi vizitat de către oricine, deși nu are decât câteva puncte de acces.

Playacar nu are nicio legătură cu orașul în care locuiesc localnicii, e atâta opulență acolo încât te poți crede ușor în altă țară: străzi largi, case elegante, grădini, ba chiar și un parc cu câteva ruine. Poți intra în Playacar de pe plaja publică de după terminalul de feribot sau de pe autostradă, dar nu prea mai ai cum să ieși după aceea.

Am mers până în capăt crezând că voi găsi o altă ieșire spre plajă ca să îmi continui plimbarea și după câțiva kilometri a trebuit să mă dau bătută: erau doar resorturi și hoteluri pe partea dinspre plajă și nu m-au lăsat să trec, așa că a trebuit să mă întorc înapoi, până la Xaman Ha, ruinele lângă care e ieșirea spre plajă.

PlayaCarmen30.jpgPlayaCarmen31.jpgPlayaCarmen32.jpgPlayaCarmen33.jpgPlayaCarmen34.jpgPlayaCarmen35.jpgPlayaCarmen36.jpgPlayaCarmen37.jpg

Playa Punta Esmeralda

Mi-am ales locuința din Playa del Carmen după distanța față de plajă și bineînțeles că tocmai pe plaja de lângă mine m-am dus ultima dată. Playa Punta Esmeralda e o plajă lungă, neamenajată, mărginită de o zonă verde. Spre deosebire de celelalte plaje din Playa, aici nu sunt hoteluri și baruri pe malul apei, e doar viața simplă de pe malul apei. Mi-a plăcut aici și vreau să revin, plajele din Mexic sunt locuri superbe dacă îți place să te plimbi și să faci fotografii, dar și ca să lenevești pe nisipul alb până uiți de tine.

PlayaCarmen38.jpgPlayaCarmen39.jpgPlayaCarmen40.jpgPlayaCarmen41.jpgPlayaCarmen42.jpgPlayaCarmen43.jpgPlayaCarmen44.jpgPlayaCarmen45.jpgPlayaCarmen46.jpgPlayaCarmen47.jpgPlayaCarmen48.jpg

Lucruri utile

Dacă plănuiți să vă plimbați prin regiune cu transportul public, e mai bine să închiriați ceva aproape de autogară, ca să nu trebuiască să bateți drumul până acolo cu colectivos, cum fac eu. Din păcate nu m-am gândit la asta și pierd în jur de 30 min doar ca să ajung de acasă la Terminalul ADO.

Cazarea în apropiere de Quinta este mult mai scumpă decât în altă parte a orașului, pentru mine a fost și ăsta un criteriu când am ales cazarea.

S-ar putea să îți placă și

Leave a Comment