Piața Tiananmen și Templul Cerului

Piața Tiananmen și Templul Cerului

by Anca @ 1001 călătorii
273 views

Piața Tiananmen

Sosise și ultima zi în Beijing și nu apucasem încă să văd Piața Tiananmen. Este o piață largă, flancată într-un capăt de poarta de intrare în Orașul Interzis, iar în jur de alte clădiri comuniste, masive și cenușii. În piață poți intra după un control de securitate, probabil ca să prevină orice posibilă manifestație anti-comunistă.

Nu e nimic interesant de văzut acolo, erau mulți chinezi care își făceau poze, multe familii în excursie. Beijingul e un oraș destul de șters, nu iese în evidență prin arhitectură sau spații urbane frumos amenajate – e un oraș funcțional, cu clădiri masive și bulevarde aglomerate pe care nu are rost să te plimbi, că nu prea ai ce să vezi. Atracțiile turistice sunt cele moștenite de la dinastiile imperiale și sunt, de regulă, izolate în diverse locuri din oraș și nu le poți vizita decât cu bilet de intrare. De curiozitate am mers destul de mult pe jos prin Beijing, îmi place mult să mă plimb, dar la un moment dat mi-am dat seama că n-are nici un rost. În plus, orașul e foarte poluat, cu un cer cenușiu, ca o pâclă, care ecranează soarele în permanență.

Tiananmen01.JPGTiananmen02.JPGTiananmen03.JPGTiananmen04.JPGTiananmen05.JPGTiananmen06.JPGTiananmen07.JPGTiananmen08.JPGTiananmen09.JPGTiananmen10.JPGTiananmen11.JPG

Templul Cerului (Temple of Heaven)

Un loc mai interesant decât Palatul de Vară este Templul Cerului, un complex religios din timpul dinastiilor Ming și Qing, în care se țineau ceremoniile pentru o recoltă bogată. Clădirea principală, Hall of Prayer for Good Harvests, este o construcție circulară realizată complet din lemn, fără a se folosi nici un cui pentru asta.

Accesul și vizitarea: biletul de intrare în parc costă 15 yuani, cel de intrare în templu costă 20 yuani. Poți cumpăra un bilet care îți dă acces la toate atracțiile (34 yuani).

Tiananmen12.JPGTiananmen13.JPGTiananmen14.JPGTiananmen15.JPGTiananmen16.JPGTiananmen17.JPG

Zona Comercială Wangfujing

După o altă vizită în Wangfujing, m-am dus la Beijing West Railway Station, gara din care pleacă trenurile spre Xi’an. Era primul contact cu gările din China și am fost un pic intimidată de mărimea ei: după mai multe verificări (bagaje, bilet, pașaport), m-am trezit în interiorul unei gări cu zeci de porți de îmbarcare și un ecran imens pe care erau anunțate plecările trenurilor…în chineză. Până la urmă m-am prins că pot deduce poarta de îmbarcare după codul trenului – cifrele și numerele trenurilor erau singurele lucruri pe care înțelegeam de acolo. În China nu ai acces la peron decât după ce ți se mai verifică încă o dată biletul la poarta de îmbarcare, de regulă cu 15-20 de minute înainte de plecarea trenului. Era seară și urma să merg 12 ore cu trenul până în Xi’an. Călătoria continua 😛

Tiananmen18.JPG

0 comentariu
1

Leave a Comment

O să îți placă și: