Pe dealurile din Viena: Kahlenberg

Pe dealurile din Viena: Kahlenberg

by Anca @ 1001 călătorii
1308 views

Îmi plac orașele în care natura e accesibilă și te poți bucura de ea fără prea mare deranj. O plimbare ușoară, după care să te poți întoarce la confortul unui oraș – ăsta e idealul meu. L-am găsit acum câțiva ani în Heidelberg, unde te poți plimba pe Philosophenweg, un traseu prin pădure, dar și în Viena, care are Vienna Woods, o destinație populară pentru excursii de o zi. Bonus: de pe dealuri ai parte de o vedere panoramică asupra Vienei, cum nu găsești prin alte părți.

Am plecat spre Kahlenberg într-o dimineață însorită, genul de zi care te bine dispune instantaneu, mai ales dacă ești în vacanță. În stația de autobuz toată lumea zâmbea, erau destul de mulți turiști, dar și localnici cu chef de plimbare, toți în așteptarea autobuzului 38A. Când acesta a sosit s-a produs o mică busculadă, eram mai mulți decât m-aș fi așteptat și mașina a fost aglomerată tot drumul. Autobuzul are capăt de linie la Leopoldsberg, trece prin Grinzing, unde sunt multe cârciumi pentru iubitorii de vin, și face un ocol pe dealuri până ajunge la Kahlenberg.

Kahlenberg e doar un deal pe care s-au construit un restaurant cu terasă și o biserică. În Al Doilea Asediu asupra Vienei din 1683 Regele Sobieski al Poloniei i-a atacat pe turcii otomani la Kahlenberg și i-a învins. Momentul e important pentru istoria Europei, Viena fiind poarta de intrare în Europa de Vest.

În zilele noastre locul este mult mai pașnic, dealurile sunt acoperite cu viță de vie, iar unii viticultori au deschis o cârciumioară în care poți degusta vinul local. Când am fost eu (sfârșitul lui noiembrie) era deschisă una singură, dar am mai văzut cel puțin încă o vie care se lăuda că organizează degustări. De pe terasa din Kahlenberg poți coborî și porni în trasee ușoare prin pădure sau pe dealurile cu viță de vie – unele duc înapoi în Grinzing, altele coboară spre Dunăre sau în alte direcții.

Eu am ales să o iau spre Dunăre – s-a dovedit a fi un traseu foarte plăcut, folosit de localnicii care făceau mountain biking. O dată ajunsă la poalele dealului tot ce a trebuit să fac a fost să aștept autobuzul care m-a dus înapoi la stația de metrou Heiligenstadt. O zi perfectă.

Cum se ajunge acolo: cu metroul până în stația Heiligenstadt (capăt de linie pe U4). Din fața stației de metrou se ia autobuzul 38A, care circulă între Heiligenstadt și Leopoldsberg. Găsiți AICI programul autobuzului 38A.

Kahlenberg01.JPGKahlenberg02.JPGKahlenberg03.JPGKahlenberg04.JPGKahlenberg05.JPGKahlenberg06.JPGKahlenberg07.JPGKahlenberg08.JPGKahlenberg09.JPGKahlenberg10.JPGKahlenberg11.JPGKahlenberg12.JPGKahlenberg13.JPGKahlenberg14.JPGKahlenberg15.JPGKahlenberg16.JPG

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: