Palatul Drottningholm: acasă la familia regală suedeză

Palatul Drottningholm: acasă la familia regală suedeză

by Anca @ 1001 călătorii
636 views

Palatul Drottningholm, în care locuiește familia regală suedeză, e în afara orașului Stockholm, dar se poate ajunge acolo destul de ușor chiar și pe jos, pentru cine are timp să meargă 13 km până acolo 🙂 În curtea și în grădina palatului intrarea este liberă, iar grădina este imensă, un spațiu verde în care te poți rătăci printre lacuri și pomi, mulți vizitatori relaxându-se la un picnic în grădina palatului. O vizită la Drottningholm e una de o zi – sunt și muzee, sunt și lacuri pe malul cărora se poate face plajă, sunt și vaporașe dinspre și către centrul Stockholmului.

Lângă domeniul palatului erau niște lanuri de rapiță incredibil de galbene, stropite cu flori mov, și o atmosferă de vacanță ca undeva la țară, deși erai la marginea unei metropole. E unul din farmecele Suediei: natura și frumusețea ei simplă, și abia apoi omul cu ale sale construcții și mașini.

Lucruri utile: biletul de intrare pentru vizitarea interiorului Palatului Drottningholm costă 100 SEK.

Cum se ajunge acolo: cu metroul până la Brommaplan, iar de acolo cu autobuzele 301, 323, 177 și 178 sau cu vaporașul care pleacă de la Stadshuskajen (cheiul din fața Primăriei).

Drottningholm01.JPGDrottningholm02.JPGDrottningholm03.JPGDrottningholm04.JPGDrottningholm05.JPGDrottningholm06.JPGDrottningholm07.JPGDrottningholm08.JPGDrottningholm09.JPGDrottningholm10.JPGDrottningholm11.JPGDrottningholm12.JPGDrottningholm13.JPGDrottningholm14.JPGDrottningholm15.JPG

1 comentariu
0

1 comentariu

nickro 10 septembrie 2012 - 2:09 pm

Firescu-ntruchipat la suedezii ăştia, iclusiv la familia regală! Simplitatea ca mod de viată.

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: