Our Big Day Out

Our Big Day Out

by Anca @ 1001 călătorii
697 views

Greu de ales dintre fotografiile de duminică de la evenimentul Big Day Out. Eu n-am stat decât la 1/2 Big Day Out, adică vizitarea a 3 centre de plasament, unul din Tâncăbești și două din București pentru că, după cele trei, m-am trezit de-a binele epuizată: de la râsete, țopăială, bucurie, de la căldură (din aia termometrică, dar și din cea sufletească), de la alergătura dintr-o parte în alta, de la ridicarea plaselor cu cadouri într-un lung șir indian (ah, ce febră musculară am azi 😊.

Zău că nu înțeleg cum reușesc alții să fie așa plini de energie și inepuizabili în jocuri, să ridice câte doi plozi din ăia mici prin aer, să le vopsească fețele de mini-Spidermeni, să le facă vată de zahăr și după aia să o ia iar de la capăt. Că eu, după numai trei vizite, am capitulat, m-am dus acasă și am dormit buștean câteva ore, ca niciodată.

Dar mi-a părut bine că am fost – la Tâncăbești, după atmosfera un pic înăbușitoare din camera de sus, după primul șoc cu toții copiii / tinerii ăia care te luau de mână, te mângâiau pe păr și îți pozau cum credeau ei mai bine, am ieșit la aer, în curte, și fiecare a explorat cufărul cu cadouri: unii s-au îmbrăcat frumos ca de bal, alții au dat iama în pufuleți, alții au fost luați în brațe.

Și m-am lămurit că, chiar dacă mintea nu le merge ca un ceas elvețian, sufletul le este întreg, spre deosebire de mulți dintre noi.

BigDayOut02.JPGBigDayOut03.JPGBigDayOut04.JPG

În apropiere de aeroportul Băneasa se găsește Căminul Sf. Nicolae unde, din curte, zărești din când în când un monstru mare de metal aterizând huruind la o aruncătură de băț. Copiii sunt micuți și jucăuși, iar distracția zilei a fost o parașută imensă, colorată, sub care s-au îngrămădit chiuind.

BigDayOut05.JPGBigDayOut06.JPGBigDayOut07.JPGBigDayOut08.JPG

Căminul Sf. Iosif și Căminul Sf. Gavril, pe Kiseleff, cu o clădire ca un castel, cu turnuleț și leagăne și mulți dinozauri prin iarba verde de afară:

BigDayOut09.JPGBigDayOut10.JPGBigDayOut11.JPGBigDayOut12.JPG

0 comentariu
1

Leave a Comment

O să îți placă și: