Orașul citește poezie

Orașul citește poezie

by Anca @ 1001 călătorii
605 views

Vinerea e o zi bună să asculți poezie la una dintre seratele organizate de ARCEN. Am fost și anul trecut la una dintre ele și mi-au plăcut mult ideea, conceptul, locul și atmosfera. De data asta întâlnirea a avut loc în grădina unei case de lângă strada C. A. Rosetti, într-o zonă care mie mi-e foarte dragă, am locuit mulți ani acolo.

Orașul este poezie

Dacă ai ochi să privești, Bucureștiul îți oferă și altceva, nu doar trafic infernal și agitație, eternele plângeri ale bucureștenilor și vizitatorilor deopotrivă. Iubesc orașul ăsta pentru diversitatea sa, găsesc mereu locuri noi care mă surprind, mă încântă sau mă întristează. Nu ai cum să rămâi indiferent în București.

Într-o zi toridă de vară am luat-o la pas pe Lascăr Catargiu – Piața Romană – Bulevardul Magheru – Cărturești – C. A. Rosetti. Unele lucruri s-au schimbat, altele nu, dar peste tot găsești ceva care se cere fotografiat și păstrat în amintire.

Bucuresti01.JPGBucuresti02.JPGBucuresti03.JPGBucuresti04.JPGBucuresti05.JPGBucuresti06.JPGBucuresti07.JPGBucuresti08.JPGBucuresti09.JPGBucuresti10.JPGBucuresti11.JPGBucuresti12.JPGBucuresti13.JPGBucuresti14.JPGBucuresti15.JPGBucuresti16.JPGBucuresti17.JPGBucuresti18.JPGBucuresti19.JPGBucuresti20.JPGBucuresti21.JPGBucuresti22.JPGBucuresti23.JPG

21 de nocturne. poezie contemporană, muzică și vin

Ediția din 4 august a avut-o drept invitată pe Ana Dragu, poetă și scriitoare (a scris și un roman, Mâini cuminți). A fost o încântare să o ascult citind propriile poezii din ultimul volum, Borderline, a reușit să transmită confuzia și durerea din acele poeme. Câteva versuri pe care le-am reținut:

Despică-ți capul o dată pe zi
Extrage o amintire care îți taie răsuflarea.

Pedeapsa pentru prea puțină dragoste
Nu e moartea
Ci nenumărate morți.

A fost frumoasă și seara asta, deși cred că mi-a plăcut mai mult, ca loc, terasa blocului de pe Magheru, de pe care vezi tot orașul. La nocturnele ARCEN intrarea este gratuită, dar se intră pe bază de rezervare – următoarele nocturne vor avea loc pe 25 august, 1 septembrie, 8 septembrie și 15 septembrie, urmăriți pagina lor pentru a vă putea înscrie.

Bucuresti24.JPGBucuresti25.JPGBucuresti26.JPGBucuresti27.JPGBucuresti28.JPGBucuresti29.JPGBucuresti30.JPGBucuresti31.JPGBucuresti32.JPGBucuresti33.JPGBucuresti34.JPGBucuresti35.JPGBucuresti36.JPGBucuresti37.JPGBucuresti38.JPGBucuresti39.JPGBucuresti40.JPG

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: