O Ragusa ragusană

O Ragusa ragusană

by Anca @ 1001 călătorii
900 views

Când am fost în Sicilia am făcut o mare greșeală, și anume că m-am dus într-un city break, iar Sicilia e pentru vacanțe mai lungi, de cel puțin o săptămână, și luat la puricat toată insula, de preferință cu mașină, ca să nu depinzi de alții. Eu am depins și drept urmare în ultima zi mi-am ales destinația în funcție de cursele existente (trebuia să ajung și înapoi la aeroport). Am ales Ragusa pentru că citisem eu că face parte din “Val di Noto”, adică este unul dintre orașele baroce cu care se mândrește Sicilia.

După două ore de mers cu autobuzul spre centrul Siciliei am descoperit un oraș mult mai puțin turistic decât mă așteptam eu, cu localnici care intră în vorbă cu tine doar ca să te întrebe de sănătate că doar se vede că nu ești de pe acolo și afișe care te anunță că poți cumpăra carne de asin și de cal. Bucătăria lor se anunță cel puțin interesantă.

Centrul lor vechi e pe un deal și oriunde te-ai îndrepta urci și cobori străduțe în permanență. Când zici și tu că gata, ai ajuns pe teren plat, dai colțul către o altă pantă. M-a prins ploaia, apoi curcubeul, iar la sfârșit de tot m-a prins un tiramisu atât de bun încât aș mai fi stat… Orașul în sine nu mi s-a părut foarte spectaculos (ca Taormina, de exemplu, care e splendidă), dar te îndeamnă să îl descoperi în tihnă, iar ăsta e un lucru pe care eu de abia acum îl învăț, după multe călătorii, multe drumuri și multe greșeli…

Cum se ajunge acolo: cu autobuzul din Catania, drumul durează două ore și biletul costă 8.30 Euro un drum sau 12.60 Euro biletul dus-întors.

Ragusa01.jpgRagusa02.jpgRagusa03.jpgRagusa04.jpgRagusa05.jpgRagusa06.jpgRagusa07.jpgRagusa08.jpgRagusa09.jpgRagusa10.jpgRagusa11.jpg

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: