O plimbare prin cimitir

O plimbare prin cimitir

by Anca @ 1001 călătorii
635 views

Sâmbăta asta am fost la cimitir, am zis să nu mai merg în parc pentru a nu știu câta oară să pozez aceiași copaci și aceleași rațe rebegite. M-am uita pe hartă și am ales cimitirul cel mai apropiat: liniște, pace, oameni puțini că era prea frig pentru primit pomeni, m-am plimbat destul de netulburată pe aleile pustii până când era să mă intersectez cu un cortegiu mortuar și l-am evitat în ultima clipă. I’m a freak, I know, dar aerul curat ajută la suflet sau cel puțin așa am auzit. Și e un aer tare curat pe acolo, cu multe cotloane părăsite și obiecte vechi care dau bine în poze.

În plus am găsit o alee faină peste care cădea zăpada, învăluind un omuleț mic care se găsea întâmplător acolo (ca noi toți în această viață stranie). Omulețul a plecat pe drumul lui și eu am găsit apoi mormântul lui Samu Nicolae – frumos loc de veci are Samu, cu toate că nu m-am lămurit ce purta în picioare, arătau ca niște parazăpezi verzi sau poate tăiase niște bucăți de gazon care i se lipiseră apoi de tălpi. Până și mormintele noastre păstrează urmele personalității noastre. Mi-am amintit, într-un fel duios, de Père Lachaise, cu aerul lui perimat de calmă uitare. Acolo, la Paris, un strat de frunze ruginii anunța toamna ce pândea după soarele de august, aici, acum, stratul de zăpadă anunță doar viitorii ghiocei albi, piperniciți și imaculați. Au apărut deja, i-am văzut eu la metrou (mergeau la Universitate), în curând vor fi peste tot.

Apropo de moarte – știați că există un site numit Find a grave, unde poți să… find a grave? La o căutare pentru România am găsit, printre altele, și Cimitirul Ortodox Herăstrău. O fi vorba de cimitirul neoficial al vietăților moarte din lacul Herăstrău?! 🙂 Dar nu, e o treabă serioasă, îți poți înregistra morții într-un cimitir virtual, iar vizitatorii pot lăsa o floare, un bilet, etc. Mă întreb dacă o să se inventeze vreodată cimitirul blogurilor moarte demult. Să depunem și acolo o floare, un bilet, un “like”…

Și, de final, un clip haios care mă amuză de fiecare dată. Sorry, mai stau pe aici 😊

Cimitir01.JPGCimitir02.JPGCimitir03.JPGCimitir04.JPGCimitir05.JPGCimitir06.JPGCimitir07.JPG

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: