Acasă » Nopțile din Osaka: sub luminile neoanelor

Nopțile din Osaka: sub luminile neoanelor

by Anca

Îmi pare rău că în vizita mea prin Japonia n-am făcut fotografii la fiecare pas, cum fac începătorii în ale fotografiei sau călătoritului – am văzut mai multe lucruri decât cele care apar în poze, dar cred că, pe undeva, am preferat să mă bucur de ele cu ochii, decât cu lentila camerei foto.

În prima zi în Osaka, după ce am văzut castelul m-am întors la hotel și am dormit un pic – pur și simplu eram frântă, să călătorești singur și pe cont propriu e destul de solicitant, simplul fapt că îți porți singur de grijă te obosește fizic. M-am retras în capsula mea cu o porție de cartofi prăjiți wedges (da, de asta avusesem poftă acolo!) și cu broșuri și hărți, am moțăit un pic și când m-am trezit se făcuse deja seară și am ieșit să mă plimb prin Umeda.

O călătorie în Japonia trebuie musai să includă și o plimbare făcută seara sau noaptea printr-un mare oraș, ca Toyko sau Osaka. Pur și simplu totul e fascinant și, spre deosebire de alte orașe din Europa sau aiurea unde te-ai gândi că nu e sigur să te plimbi noaptea pe străzi (eu mă gândesc deseori…), în Japonia nu e cazul, te simți în siguranță în mijlocul unui val de oameni care circulă încolo și încoace, sub luminile orbitoare ale neoanelor reclamelor din care nu înțelegi mai nimic, pe lângă sute de magazine de electronice sau pe străduțele înguste și pline de tarabe care vând absolut orice, dar mai ales mâncare cum n-ai văzut niciodată în viața ta.

Este plin de mall-uri, intri din unul în altul și nu mai știi unde te găsești, toate au măcar 2 etaje în care se vinde numai mâncare și un etaj în care se vând numai dulciuri, iar dulciurile sunt așa de curioase – verzi și galbene și în forme necunoscute – încât nici nu știi ce să alegi. Mie mi se făcuse o poftă uriașă de sushi, mi-am luat o cutie, apoi mi s-a făcut poftă de ceva dulce și cred că am stat aproape o oră neputându-mă hotărî ce să aleg. Gastronomia japoneză e fascinantă, te simți ca și cum ai ajuns direct în Țara Minunilor și orice ai alege este doar una dintre milioanele de opțiuni pe care le ai la dispoziție. Și când credeai că ai văzut totul intri într-un mare magazin și de deasupra ta te privește blând o balenă roșie de 20 de metri – cum să nu iubești această țară, atât de serioasă și copilăroasă în același timp?

Osaka14.jpgOsaka15.jpgOsaka16.jpgOsaka17.jpg

S-ar putea să îți placă și

Leave a Comment