Ninna-Ji, templul al cărui nume l-am uitat

Ninna-Ji, templul al cărui nume l-am uitat

by Anca @ 1001 călătorii
452 views

E cam greu, european fiind, să ții minte toate numele astea japoneze: kinkakuji, ninaji, nanzenji și alte ji-uri care de la un moment dat încolo te ca scot din minți. Stai cu harta în mână și te holbezi la ea: “Eu azi unde merg?! Aaah, la Ninna-ji”. Sau și mai rău “Unde am fost în ziua aia?! Cum îi zicea, Doamne?” Noroc cu Google, m-a salvat de atâtea ori să mă fac de râs aici pe blog încât le sunt etern recunoscătoare.

După Kinkaku-ji am luat-o pe jos spre Ninna-ji pentru că se vedea pe hartă și tot eram acolo. Cald să mori, nu alta, când am ajuns la Ninna-ji m-am oprit direct pe un fel de verandă și-am golit repede o sticlă rece-rece de la automat. La doi pași de mine un nene asiatic, posibil japonez, era ud-leoarcă de sus până jos, jur, puteai să îi storci hainele de transpirație.

Ninna-ji e un templu mai cuminte și mai puțin spectaculos, poate, dar cu un spațiu mult mai mare decât la Kinkaku-ji. Primăvara, când sunt pomii înfloriți, e o minune, dar eu, evident, n-am văzut minunea, doar ce se vede mai jos. Intrarea e liberă, dar mi se pare că vizitarea interiorului uneia dintre clădiri era cu plată.

KyotoNinnaji01.jpgKyotoNinnaji02.jpgKyotoNinnaji03.jpgKyotoNinnaji04.jpgKyotoNinnaji05.jpgKyotoNinnaji06.jpgKyotoNinnaji07.jpgKyotoNinnaji08.jpgKyotoNinnaji09.jpgKyotoNinnaji10.jpgKyotoNinnaji11.jpgKyotoNinnaji12.jpg

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: