Mykonos: toate fustele sus!

Mykonos: toate fustele sus!

by Anca @ 1001 călătorii
882 views

Mykonos e una din cele mai insulele populare din Ciclade, alături de Santorini. Vasele de croazieră opresc acolo, există și-un aeroport cu o activitate intensă și curse de feribot frecvente din Pireus. În septembrie nu e chiar extra-sezon, era plin de turiști peste tot, mai ales prin Mykonos Town, iar prețurile la cazare erau destul de piperate.

Mykonos Town (Chora)

Într-una din zile am făcut o excursie din Paradise Beach până în Mykonos Town ca să vizitez orașul. Pentru asemenea ocazie specială mi-am pus o fustă dintr-un voal ușor, am plătit ăia 2.3 Euro, cât costa autobuzul până în portul vechi, și la sosire am descoperit, cu neplăcere, că bate vântul.

Știți morile alea din Mykonos, înșirate pe dealuri? Ei bine, nu au fost dintotdeauna decorative. Am aflat asta plimbându-mă prin oraș și ținându-mi cu ambele mâini fusta, care mi se ridica la fiecare două minute în cap. În clipa în care am decis să urc dealul, să fac poze cu morile de vânt, s-a dezlănțuit iadul! Până și în fotografia pe care o am de acolo, în care stau jos, ținând bine de fustă, nemernica e umflată ca pânzele unui vapor în mijlocul furtunii! Norocul meu a fost că aveam o eșarfă la mine pe care mi-am înfășurat-o în jurul picioarelor și așa legată m-am plimbat prin oraș. La naiba cu stilul și eleganța, eșarfo-fusta m-a salvat de la multe momente penibile și îi sunt veșnic recunoscătoare.

MykonosTown01.JPGMykonosTown02.JPGMykonosTown03.JPGMykonosTown04.JPGMykonosTown05.JPGMykonosTown06.JPGMykonosTown07.JPGMykonosTown08.JPGMykonosTown09.JPGMykonosTown10.JPGMykonosTown11.JPG

Little Venice

În afară de morile de vânt (care sunt multe și răsfirate prin oraș), mi-a plăcut mini-cartierul Little Venice, cu casele pescarilor înșirate pe malul mării. Mykonos nu e foarte mare, în câteva ore dai gata tot orașul. Îmi pare rău că nu am ajuns pe insula Delos, există excursii din Mikonos din portul vechi – 20 Euro dus-întors, plus biletul de intrare pentru sit, de 12 Euro. Delos este o insulă nelocuită, acum un important sit arheologic care în trecut a fost un sanctuar sacru, locul de naștere al lui Apollo și Artemis. Asta poate fi un pretext să revin în Mykonos, desigur, îmbrăcată în pantaloni.

MykonosTown12.JPGMykonosTown13.JPGMykonosTown14.JPGMykonosTown15.JPGMykonosTown16.JPGMykonosTown17.JPGMykonosTown18.JPG

Lucruri utile

Mykonos are un port nou și unul vechi – feriboturile opresc în portul nou, care e la 2,4 kilometri de portul vechi din oraș. Din portul nou până în cel vechi circulă un autobuz (biletul costă 1,6 Euro), dar se poate merge și pe jos, atâta doar că pe anumite porțiuni nu există trotuar, iar șoseaua e destul de îngustă. Din stația de autobuz din portul vechi pleacă autobuze și spre alte destinații, ca Paradise Beach (biletul costă 2,3 Euro). O altă stație de autobuz cu plecări spre toate destinațiile din insulă este Fabrika, în apropiere de Little Venice. De acolo un autobuz Mykonos-Paradise Beach costă 1,8 Euro.

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: