Milos: final de vacanță prin insulele Ciclade

Milos: final de vacanță prin insulele Ciclade

by Anca @ 1001 călătorii
958 views

După trei săptămâni de vacanță, opt insule vizitate și o mulțime de drumuri cu feribotul, venise timpul să mă întorc acasă. Dar înainte de asta voiam să văd Chora de pe insula Milos, cocoțată pe un vârf de deal.

Chora

Trecusem pe acolo în drumul meu spre Klima, dar nu urcasem până sus, unde sunt ruinele unei cetăți și o capelă mică. Am făcut asta în ultima zi petrecută pe insulă, urcând pe străduțe înguste, până am dat de zidurile cetății și, apoi, de capela pustie. Spre uimirea mea, de acolo am avut o vedere de 360° asupra insulei!

Puteai vedea până departe atât locul în care insula se îngusta, cât și insulițele din împrejurimi, înconjurate de mult albastru. În acel sfert de oră am fost doar eu, marea, vântul, cerul și insula de sub picioarele mele. Pur și simplu perfect!

Milos01.JPGMilos02.JPGMilos03.JPGMilos04.JPGMilos05.JPGMilos06.JPGMilos07.JPGMilos08.JPGMilos09.JPGMilos10.JPGMilos11.JPGMilos12.JPGMilos13.JPG

Înapoi în Pireus

După masă am luat feribotul spre Pireus – am ajuns seara târziu, după multe ore de plimbare pe mare, timp în care m-am săturat de insulițe, porturi pitorești și valuri albastre. M-am refugiat în același hostel central în care am petrecut prima noapte în Grecia, urmând ca a doua zi să vizitez, pe fugă, orașul. Însă Pireus nu m-a impresionat foarte mult și, cu rucsacul în spate, obosită de drum și cu gândul să ajung cât mai repede acasă, am umblat teleghidată pe străzi fără să mă pot bucura de nimic.

Am hotărât să plec spre aeroport, dar, ghinion, nu reușeam să găsesc stația! Până la urmă m-am urcat într-un autobuz care se întorcea de la aeroport – șoferul m-a dus câteva stații până în locul de unde trebuia să iau expresul pentru aeroport. Nu am nicio fotografie din Pireus, deși e un oraș mare și animat, de unde poți să ajungi în orice loc din țara asta incredibil de frumoasă – Grecia.

Milos14.JPGMilos15.JPGMilos16.JPGMilos17.JPGMilos18.JPG

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: