După o noapte obositoare pe autocar am ajuns la Tokyo frântă de oboseală și fără un plan stabilit pentru ziua respectivă. La hotel nu puteam merge, check-in-ul, știam deja, era după-amiaza. M-am dus întâi în Shibuya, unde e statuia lui Hachikō, cățelul ultra-fidel. Poate de vină era oboseala, dar pe mine nu m-a încântat foarte tare zona respectivă. Exact lângă stația de metrou este statuia cățelului care și-a așteptat stăpânul mort ani de zile, până la sfârșitul vieții sale – i-am făcut o poză și m-am întors în Shinjuku, literalmente cu ultimele puteri.
Era dimineața foarte devreme și nu aveam habar ce să fac în ziua aia – trecând pe lângă biroul unei agenții (Odakyu travel service) care vindea pachete pentru excursii de o zi am luat una dintre broșuri și m-am hotărât să merg la Kamakura. Trebuia să schimb trenul, dar cei de la agenție îți vindeau ei biletele de care aveai nevoie și nu mai trebuia să întrebi prin gară.
Am schimbat trenul în Fujisawa și de acolo am luat un trenuleț electric care trece pe lângă mare (Golful Sagami). Da, au și japonezii plajă, dar nu par să fie mari amatori de bălăceală și băi solare – câțiva surferi în apă și un număr oarecare de persoane care făceau plajă, dar atât.
La Kamakura s-a schimbat peisajul, a devenit mai muntos și cu o vegetație foarte bogată. Templul cu marele Budha e un obiectiv foarte căutat, prin urmare turistic și foarte aglomerat. Îmi amintesc că mi-am găsit un loc mai retras și am încercat să mă odihnesc (să dorm un pic), dar nu suficient, lucru care mi-a mai tăiat din cheful de a explora orășelul Kamakura, un oraș provincial, cu temple retrase și vile elegante (personajul-scriitor din Frumusețe și întristare locuia în Kamakura).
La întoarcere am luat trenul din Hase în loc de gara din Kamakura, pe linia acestui trenuleț gările sunt destul de apropiate, însă până în Tokyo se fac în total 2 ore! Când am ajuns la hotel, în Asakusa, am observat că era un fel de sărbătoare, se pregăteau niște făclii pe lângă templu. Dar eu nu-mi doream decât să dorm, să dorm, să dorm.
Cum se ajunge la Kamakura
Enoshima/Kamakura free pass costă 1430 yeni din gara Shinjuku și 990 yeni din gara Machida, pentru un adult. Intrarea la templul Kotokuin, unde se găsește Marele Budha din Kamakura, costă 200 de yeni. Pentru a vizita statuia în interior se mai plătesc 20 de yeni.
Ce am vizitat în Japonia
- Primirea în Tokyo. Asakusa, Palatul Imperial, Tokyo Tower & Ginza
- La Nikkō, în munți
- Capsule Hotel sau cum e să dormi într-o capsulă
- O zi la Nara
- Departe de casă în Kyoto: temple, palate & grădini
- Mâncarea japoneză: love it or hate it?
- Accidental în Uji
- Cu shinkansenul de la Kyoto la Osaka
- Hituri românești în Osaka: Dōtonbori & Castelul
- Cu telecabina în Kobe
- Hakone: când muntele Fuji se arată
- Cât costă o vacanță în Japonia