Marea înaltă până la cer

Marea înaltă până la cer

by Anca @ 1001 călătorii
1151 views

Se spune că a fost odată un om care nu văzuse niciodată marea și, la sfârșitul vieții, când a venit arhanghelul Gabriel să îi ia, omul l-a rugat să facă un mic ocol până la marea cea mare, la care nu fusese niciodată. Arhanghelul Gabriel a consimțit și, după ce a zburat trei zile și trei nopți prin ploaie și furtună, a ajuns până aproape de marginea lumii, acolo unde cerul se îmbină cu marea, răsturnându-se unul în altul. Au ajuns dimineața, la răsăritul soarelui, iar lumina reflectată în mare și apoi înapoi în cer a fost atât de puternică încât omul nostru a crezut că îl vede chiar pe Dumnezeu. ”Nu este El, dar așteaptă, aceasta este doar prima ta zi.”

Prima zi

În prima mea zi la Lighthouse Golf & Spa Resort, în Topola, Bulgaria, am luat-o pe drumul care duce de la hotel la mare și am mers, am mers, am mers cale de câțiva kilometri printr-o pustietate a nimănui. Am văzut un șarpe încălzindu-se pe marginea drumului, am ieșit la șosea și am căutat drumul către mare, m-am întors și am căutat alt drum către mare și după vreo 5-6 kilometri l-am și găsit. Nu știu cum se numește plaja pe care am ajuns atunci, era un loc neamenajat pe care mai apărea, din când în când, câte cineva.

Lighthouse01.JPGLighthouse02.JPGLighthouse03.JPGLighthouse04.JPGLighthouse05.JPGLighthouse06.JPGLighthouse07.JPGLighthouse08.JPGLighthouse09.JPGLighthouse10.JPGLighthouse11.JPGLighthouse12.JPG

A doua zi

A doua zi am coborât o cărare abruptă de la Topola Sky până la Kibella Beach. Cărarea numită pretențios Ecopath te conduce în 20 de minute până la o plajă micuță, cu nisip fin. Sunt și vreo două baruri pe acolo unde poți lua masa, iar umbreluțele se închiriază cu 15 leva bucata. Nu am avut aparatul foto la mine, așa că m-am descurcat cum am putut cu telefonul și m-am bucurat de seara pe malul mării.

Lighthouse13.jpgLighthouse14.jpgLighthouse15.jpg

A treia zi

În a treia zi am explorat terenul de golf – am ignorat panourile cu ”Golfers only”, m-am ”Hello”-uit cu asiaticii care jucau golf de dimineață și am descoperit două locuri din care se vede marea foarte bine: Shiv’s bar, un local strălucitor de alb, și un țărm sălbatic plin de flori de unde mi-am luat rămas bun de la mare.

Lighthouse16.JPGLighthouse17.JPGLighthouse18.JPGLighthouse19.JPGLighthouse20.JPGLighthouse21.JPGLighthouse22.JPGLighthouse23.JPG

A patra zi

În a patra zi…but wait, nu există o a patra zi în această poveste, pentru că toate lucrurile bune sunt doar în număr de trei.

Lucruri utile

Am stat la Lighthouse Golf & Spa Resort, Topola, Bulgaria. Hotelul e la câțiva kilometri de mare, există un microbuz care face ture până la o plajă pe care eu n-am vizitat-o, un transfer costă 5 leva.

Ca la alte hoteluri all-inclusive din Bulgaria, scăpările sunt la mâncare: cafeaua era apă chioară, unele mâncăruri erau bune, altele ba, înghețata avea un gust dubios, o supă pe care am încercat-o era extrem de sărată etc. Mi-au plăcut, însă, fructele. În afară de hotel există case de închiriat, apartamente de închiriat și vile cu infinity pools pe malul mării.

4 comentarii
0

4 comentarii

Anonim 2 iulie 2016 - 2:12 pm

Buna Anca!

Cu ce mijloc de transport ai ajuns acolo? Multumesc!

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 2 iulie 2016 - 2:15 pm

Te referi la Lighthouse Golf & Spa Resort? Se ajunge cu masina, eu am fost cu un grup mai mare, cu autocarul.

Răspunde
Anonim 2 iulie 2016 - 2:28 pm

Da, ma interesa daca sunt curse cu autocarul pana la Balcic (nu am masina) si daca imi poti recomanda o firma. Am fost recent la Istanbul cu autocarul si am avut parte de surprize neplacute.

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 2 iulie 2016 - 2:30 pm

Curse sigur sunt, am fost si eu cu una acum mai multi ani, cand am vizitat Balcicul, dar tot cu surprize neplacute a fost, asa ca nu am recomandari 🙁

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: