Viața e aproape normală în Suedia: oamenii ies în weekend în parcuri și prin cafenele și chiar dacă pare mai puțin aglomerat decât de obicei, nu s-a schimbat mare lucru. Nici măcar măști nu vezi pe stradă, așa că ai toate șansele să uiți de unde vii.
În seara în care am ajuns în Suedia m-am dus direct la hostel. Era prea târziu și recepția era închisă, așa că am primit instrucțiuni pe email: un cod pentru poarta clădirii, un seif pe care l-am deschis cu un cod și, înăuntru, un plic cu numele meu în care am găsit cardul de acces și o scrisoare.
Hostelul era semi-pustiu și tresăream când mă întâlneam cu cineva pe culoarele goale. În trei zile nu am văzut nici un angajat al hostelului dimineața sau seara, deși era evident că mai trecea cineva pe acolo să facă curat. De abia la plecare am zărit un angajat, dar nici atunci n-am apucat să îi spun ”bună, am făcut și eu check-in-ul la voi acum trei zile”. Am lăsat cardul în recepția pustie și am plecat.
Cu trenul
Orașul parcurilor: Pildammsparken, Slottsträdgården și Kungsparken
Dintre toate parcurile din Malmö, Slottsträdgården și zona din jur e cea mai frumoasă. Slottsträdgården cuprinde mici grădini ecologice inspirate de Victory Gardens: parcele cultivate în interiorul orașelor în timpul celor două războaie mondiale. Victory Gardens aveau atât un rol utilitar, furnizau fructe și legume proaspete într-o perioadă când nu aveai de unde să te aprovizionezi, cât și unul psihologic pentru cei rămași acasă și care se simțeau utili pentru societate îngrijind aceste mici parcele.
La Slottsträdgården sunt mai multe parcele demarcate care sunt îngrijite de proprietarii lor, iar printre ele se plimbă adevărații stăpâni ai locului, fazanii. Alături sunt Kungsparken, Castelul din Malmö și o moară. Cafeneaua din parc era plină într-o zi de week-end cu soare.
1 comentariu
Ce frumoase fotografii ♥️ Slottsträdgården mi-a plăcut foarte mult!