Lucerna: lacuri și munți

Lucerna: lacuri și munți

by Anca @ 1001 călătorii
1131 views

Pentru un oraș din centrul Elveției, Lucerna are de toate: peisaje spectaculoase, un centru vechi frumușel, o mulțime de magazine care vând ceasuri, ciocolată sau creații de designer, dar și două poduri de lemn și multe lebede cam agresive.

Monumentul leului

Leul care moare este o alegorie pentru sutele de mercenari elvețieni care au murit apărând Palatul Tuileries în timpul Revoluției Franceze. Se găsește într-un mic parc de lângă Löwenplatz.

Lucerna01.JPG

Lacul Lucerna

Vaporașele cu care te poți plimba pe lac practică un preț destul de piperat pentru o plimbare de o oră, însă Lacul Lucerna își merită banii: sunt munți de jur împrejur, case frumoase, ba chiar și-un castel care are mult succes la japonezii care își organizează nunta în Europa.

Lucruri utile: biletul costă 27 CHF. Eu am plătit 20.5 CHF cu City Card Luzern.

Lucerna02.JPGLucerna03.JPGLucerna04.JPGLucerna05.JPGLucerna06.JPGLucerna07.JPGLucerna08.JPGLucerna09.JPGLucerna10.JPGLucerna11.JPGLucerna12.JPGLucerna13.JPGLucerna14.JPGLucerna15.JPG

Kapellbrücke

Lucerna are două poduri de lemn, cel mai cunoscut fiind Kapellbrücke, situat chiar în centrul orașului. Podul trece peste râul Reuss și e decorat cu peste 150 de picturi pe lemn din care s-au pierdut aproape jumătate în incendiul din 1993. Turnul care se găsește chiar lângă pod se numește Wasserturm (Turnul de apă) și chiar ăsta a fost rolul lui.

Lucerna16.JPGLucerna17.JPGLucerna18.JPGLucerna19.JPGLucerna20.JPGLucerna21.JPGLucerna22.JPGLucerna23.JPGLucerna24.JPGLucerna25.JPGLucerna26.JPGLucerna27.JPG

Spreuerbrücke

Al doilea pod de lemn care a supraviețuit în Lucerna se găsește la mică distanță de primul, dar e mai puțin atrăgător și mai scurt (în zona respectivă râul se îngustează).

Lucerna28.JPGLucerna29.JPG

Museggmauer

Zidul de apărare cu nouă turnuri se zărește din punctul de belvedere de la Château Gütsch.

Lucerna30.JPG

Château Gütsch

Din centrul orașului, lângă Kapellbrücke, se zărește sus pe un deal o construcție ca un castel cu turnulețe. Este Château Gütsch, un hotel de lux, lângă care e un punct panoramic până la care poți urca pe jos sau cu funicularul.

Lucerna31.JPGLucerna32.JPGLucerna33.JPGLucerna34.JPGLucerna35.JPG

Alte locuri din împrejurimi

Dacă vremea e bună, rezervați o zi pentru o plimbare cu trenul, cu funicularul și cu telegondola până în vârful muntelui Pilatus. Călătoria e destul de costisitoare, drumul dus-întors costă 68 CHF cu plecare din Kriens sau Alpnachstad. Cei mai temerari pot urca / coborî pe jos pe un traseu care durează câteva ore. Pentru cei cu bani suficienți există Golden Roundtrip care combină plimbarea cu vaporașul cu cea cu trenul – funicularul – telegondola. Eu am ratat Pilatus din motive de vreme, dar plănuiesc să revin și să văd și eu cum e acolo sus 🙂

Lucruri utile

Am stat la Hostel Lion Lodge Luzern, 2 nopți de cazare au costat 65 CHF.

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: