Traseu de o zi prin Bulgaria care se poate face ușor cu plecare din București: cascadele Krushuna – peștera Devetashka – Lovech. Lejer, cu efort minim la cascadele Krushuna.
Cascadele Krushuna
La Krushuna sunt mai multe cascade și izvoare care conțin travertin, o rocă sedimentară poroasă de calcar care le dă o culoare specifică, spre azuriu.
Efectul este mai estompat la Krushuna decât la Plitvice, de exemplu, care conțin același tip de rocă. Sunt două trasee pe care te poți plimba, unul roșu și unul albastru, destul de scurte amândouă. E drăguț, dar nu așa de spectaculos cum te-ai aștepta.
Lucruri utile: biletul de intrare costă 3 leva.
Peștera Devetashka
Devetashka e o peșteră de origine carstică (formată prin dizolvarea rocilor solubile precum calcarul, dolomitul, gipsul și sarea) la care s-a prăbușit plafonul în șapte locuri, formând niște ferestre prin care se vede cerul. E mai mare decât mă așteptam și e casă pentru mai multe specii de lilieci, motiv pentru care unele galerii sunt închise.
Lucruri utile: biletul de intrare costă 2 leva.
Lovech
Dacă Devetashka și Krushuna au fost acceptabile, fără să mă entuziasmeze prea mult, Lovech a fost surpriza zilei.
Și nu datorită podului acoperit, pentru care e orașul a devenit celebru, ci pentru vechiul oraș medieval cu o cetate în vârf. Dealul pe care se găsește cetatea împarte orașul în două și din vârf poți vedea ambele văi. Fain peisajul, iar străduțele în pantă cu case vechi te îmbie să le explorezi pe îndelete.
Lucruri utile: biletul de intrare la cetate costă 2 leva.
Ce locuri mai poți vizita în Bulgaria
Călărețul din Madara, Fortăreața Ovech și Pobiti Kamani din Bulgaria
Bulgaria de lângă Dunăre: Srebarna, Turtucaia, Cetatea Cherven și Mechka
Bojentsi, un sat-muzeu în aer liber
Tryavna: se arată o zi grozavă!
Sozopol și Nesebar în ultima zi de septembrie
Sinite Kamani, pietrele albastre de lângă Sliven, Bulgaria
Canioanele Emen și Hotnitsa din Bulgaria
Marea înaltă până la cer
Cu ce ai mers? Pe cont propriu (te rog detalii cum se ajunge, dacă se poate vizita într-o zi) sau în excursie organizată?
Dacă nu ai mașină, sunt agenții / persoane care organizează excursii până acolo.
Ai fost cu cei de la Oxigen? Mă tenta și pe mine excursia aceasta, însă până la urmă pentru week-end m-am inspirat dintr-o călătorie de a ta și am vizitat Vila Florica (pe care o aveam în plan mai demult), împreună cu Muzeul Golești. În curând și impresiile pe blog 🙂
Eeeh, ce frumos e și pe acolo, pe la Florica și Golești. Îmi place mai mult să călătoresc pe cont propriu, dar în Bulgaria e cam greu dacă nu ai mașină. Da, cu Oxigen am fost 🙂