Lacul Louise și o drumeție până la Lake Agnes Tea House

Lacul Louise, Canada

Dacă la Moraine m-am mulțumit să mă cațăr pe muntele de bolovani și atât, la lacul Louise mi-am propus să încerc și o drumeție scurtă până la ceainăria construită în munți, pe marginea unui lac micuț, lacul Agnes.

Spre Lake Agnes Tea House

Traseul spre Lake Agnes Tea House începe lângă Fairmont Chateau Hotel, un uriaș hotel de lux în grădina căruia te poți răsfăța cu priveliștea lacului glaciar și a munților din jur.

E un traseu ușor, de 3,6 kilometri, pe care l-am făcut într-o oră și jumătate, mereu cu ochii pe ceas ca nu cumva să ratez shuttle-ul pentru întoarcerea în Banff. Traseul pentru oameni se intersectează cu altul pentru plimbări călare, m-am întâlnit cu mai mulți turiști care urcau pe cai. După prima jumătate a traseului am ajuns la un lac înconjurat de brazi înalți, apoi tot mai sus, până la Lake Agnes Tea House, în acompaniamentul bâzâitului elicopterului care livrează proviziile la ceainărie.

Nu am luat ceaiul la Lake Agnes Tea House, îmi imaginez că prețurile sunt pe măsura răsfățului de a fi clientul lor. În schimb m-am oprit la soare pe malul micului lac, cu o ciocolată Cadbury în brațe, și m-am lăsat agresată de niște veverițe mici și extrem de îndrăznețe. Una dintre ele s-a cățărat de mai multe ori pe mine, a încercat să intre în ambalajul ciocolatei, s-a agățat de ea, nu voia să-i mai dea drumul cu niciun preț! 😀 Niște puști de 7-8 ani de lângă mine făceau subtitrarea, veverițele alergau ca niște sfârleze printre noi și apoi s-au luat la bătaie, catfight, catfight, uf… 😀

M-am întors aproape în fugă la lacul Louise (40 de minute la coborâre, record!) și am prins și acel shuttle. Între timp unii turiști se opreau pentru 10 minute de făcut poze la lacul Louise și atât, un fel de vizitare very-fast-forward. Păcat, Lake Louise merită mai mult timp.

Lucruri utile: din Banff (de la gară) se ajunge la Lake Louise (Samson Mall) cu un shuttle cu plată (10 CAD). De la Samson Mall se ajunge pe malul lacului cu un alt shuttle, gratuit. Aceste shuttle sunt niște vechi autobuze școlare, le recunoști ușor, și sunt operate de National Parks of Canada.

Despre Lake Agnes Tea House: Lacul Agnes a fost numit după soția primului prim-ministru al Canadei care a vizitat lacul în 1886 și a fost foarte încântată de frumusețea acestui loc idilic. Ceainăria a fost construită în 1901 de către Căile Ferate Canadian Pacific, ca refugiu pentru drumeți, și a început să servească ceai în 1905. De la Lake Agnes Tea House traseul continuă până la Mirror Lake. Sunt mulți turiști pe traseu, în special în lunile de vară.

Lacul Louise, CanadaLacul Louise, CanadaLacul Louise, CanadaLacul Louise, CanadaLacul Louise, CanadaLacul Louise, CanadaLacul Louise, CanadaLacul Louise, CanadaLacul Louise, CanadaLacul Louise, CanadaLacul Louise, CanadaLacul Louise, CanadaLacul Louise, CanadaLacul Louise, CanadaLacul Louise, CanadaLacul Louise, CanadaLacul Louise, CanadaLacul Louise, CanadaLacul Louise, CanadaLacul Louise, Canada

🗺️ Ce am vizitat în Canada

📍 Montréal și Mont Royal – oraș francofon și colină verde
📍 Quebecul franțuzesc – oraș european cu castel
📍 13.000 de stele în Ottawa – clădire gotică și ceas
📍 Toronto: CN Tower și Casa Loma – turnuri și atmosferă urbană
📍 Cascada Niagara și Niagara-on-the-Lake – faimoasa cascadă de frontieră
📍 Vancouver: când ai munții, oceanul și insulele lângă tine – oraș hipsteresc și natură
📍 Cu feribotul la Victoria – plimbare printre insule
📍 Banff: în mijlocul munților Stâncoși – parc național popular
📍 Lacul Moraine, cel mai frumos lac glaciar din Canada – lac spectaculos și fotogenic
📍 Culorile toamnei în Calgary – parc, turn și trambulină
📍 Despre Canada: bugetul unei vacanțe acolo – cheltuieli și organizare
📍 Canada orașe: douăsprezece locuri de vizitat într-o vacanță de două săptămâni – itinerar cu orașe și lacuri

Publicat de Anca

Călătoresc în cele mai frumoase locuri din lume și lucrez de la distanță în același timp. Scriu despre călătorii solo pe mai multe continente, despre călătorii pe cont propriu, dar și despre workation, un stil de viață de nomad digital care îmi permite să trăiesc în orice țară îmi doresc.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *