Kite Beach & Mall of Emirates

Kite Beach & Mall of Emirates

by Anca @ 1001 călătorii
526 views

Kite Beach

Eram la Dubai Mall și Google Maps îmi spunea că pot lua un autobuz până pe Kite Beach, recomandată ca fiind o plajă preferată de expații din Dubai. Dubai Mall e imens, iar ca să găsesc stația de autobuz a trebuit să ocolesc toată clădirea, să traversez o șosea aglomerată și apoi să mă întorc, pentru că greșisem direcția.

Până am ajuns acolo nu mai era vreme de făcut plajă, dar lumina era aurie, iar nisipul fin. Erau mulți windsurferi și oameni care ridicau zmeie, iar pe marginea aleii pietonale multe magazine și cafenele – Kite Beach e un loc fain pentru plajă sau plimbare.

BurjAlArab02.JPGBurjAlArab03.JPGBurjAlArab04.JPGBurjAlArab05.JPGBurjAlArab06.JPGBurjAlArab07.JPG

Mall of the Emirates

Mall of the Emirates este al doilea mall ca importanță după Dubai Mall, aici se găsește Ski Dubai, o stațiune de schi construită în interior care are chiar și telescaun. Eu veneam de la zăpadă adevărată și eram încântată că fentasem iarna pentru 10 zile, dar localnicii erau fericiți să vadă zăpadă, copii întrebau ”Is it real snow?” Nu foarte departe trona un brad imens în centrul mall-ului și Moș Crăciun își făcea poze cu vizitatorii.

BurjAlArab08.JPGBurjAlArab09.JPGBurjAlArab10.JPGBurjAlArab11.JPG

Jumeirah Public Beach

A nu se confunda cu JBR Beach (un pleonasm – JBR vinde de la Jumeirah Beach Residence), care e mult mai departe, dincolo de Burj Al Arab. Jumeirah Public Beach e o plajă publică, micuță și aglomerată. Alături este celebrul hotel Burj Al Arab care, împreună cu alte hoteluri din zonă, blochează o bucată întreagă de plajă pe care nu poți trece. Nu te poți apropia de acest hotel care e păzit de parcă e Fort Knox; luxul de a avea un loc doar pentru tine se plătește cu bani grei, pare-se. Nu prea am înțeles de ce se extazia lumea în fața acestui hotel, erau turiști străini care se culcaseră pe caldarâm ca să își facă un selfie în care să intre tot turnul. Silueta lui Burj Al Arab seamănă cu cea a Hotelui Vela, de pe plaja din Barcelona.

BurjAlArab12.JPGBurjAlArab13.JPGBurjAlArab14.JPG

0 comentariu
1

Leave a Comment

O să îți placă și: