Kinkaku-Ji sau Pavilionul de Aur din Kyoto

Kinkaku-Ji sau Pavilionul de Aur din Kyoto

by Anca @ 1001 călătorii
815 views

Kyoto abundă în temple și altare celebre, dar o singură clădire cred că le întrece pe toate: Kinkaku-ji sau Pavilionul de Aur care apare pe coperta celor mai multe albume despre Japonia. Poate l-ați văzut și voi, dar n-ați știut cum se numește. Bineînțeles că voiam să-l vizitez și eu, era pe lista mea de priorități, ca să zic așa.

Ca o particularitate a Kyoto-ului, atracțiile sale turistice – adică templele și altarele, în general – sunt împrăștiate prin tot orașul, dar evitând cu grijă centrul acestuia, așa că la planificarea unei vizite e bine să te concentrezi pe o zonă. De exemplu Kinkaku-ji este în nord-est, la mică distanță de Ryōan-ji și Ninna-ji, deci le po’i vizita pe toate într-o singură zi.

Acestea fiind spuse m-am dus de dimineață la Kyoto Station să iau autobuzul pentru Kinkaku-ji (a nu se confunda cu Ginkaku-ji, Pavilionul de Argint, care e în altă parte a orașului), am stat la ditamai coada și m-am înghesuit într-un autobuz laolaltă cu mulți japonezi, fiecare cu treaba lui.

Autobuzele japoneze au un sistem particular de calculare a prețului în funcție de distanță, pe un ecran se afișează următoarea stație și prețul în yeni care trebuie plătit. Nu prea am înțeles cum funcționează – eu, de exemplu, am luat bilet de la un ghișeu și am plătit un preț fix. Biletul sau banii se aruncă într-o cutie de lângă scaunul șoferului. A, și dacă vă neliniștește gândul de a călători pe cont propriu cu un autobuz japonez aflați că acestea sunt dotate cu anunțuri scrise în limba engleză, iar la difuzor anunțurile se fac și în engleză. Încearcă să te mai rătăcești în cazul ăsta!

Kinkaku-ji este un loc foarte turistic, când am fost eu era puhoi de lume și cum spațiul nu este foarte mare iar cel rezervat turiștilor este și mai mic, închipuiți-vă înghesuiala. Pentru fotografierea celebrului pavilion există un colț mic super-aglomerat lângă intrare unde fiecare vrea să își facă propriile opere nemuritoare cu aparatul foto, pentru că pe lac nu e voie să te plimbi și nici pavilionul nu se vizitează. Imaginați-vă ce ar fi dacă toată lumea ar tropăi prin micuțul pavilion iar unii ar încerca să ia un pic de aur drept suvenir (da, pavilionul este poleit chiar cu aur!).

Practic e o alee care trece pe lângă pavilion, urcă un delușor de unde mai poți fura niște imagini drăguțe, apoi totul se termină într-un loc cu multe magazinașe și buticuri și automate de sucuri după care gata, the exit and go home. Poate de asta vizita mi s-a părut un pic dezamăgitoare, obișnuită fiind cu temple cu grădini vaste în care te puteai preumbla în liniște. Nu e cazul la Kinkaku-ji. Cu toate astea nu îl ocoliți – turistic sau nu, pavilionul este superb și perfect ca o pictură japoneză 😊

KyotoGolden01.jpgKyotoGolden02.jpgKyotoGolden03.jpgKyotoGolden04.jpgKyotoGolden05.jpgKyotoGolden06.jpgKyotoGolden07.jpg

4 comentarii
1

4 comentarii

Trandafir D 13 noiembrie 2013 - 10:55 am

Sunt niste poze perfecte, un peisaj mirific, cu mersul cu autobuzul nu am inteles eu…..se aruncau banii intr-o cutiuta langa sofer, asa erea acolo,dar la noi o fi la fel????
O destinatie care merita cu adevarat vizitata.

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 13 noiembrie 2013 - 10:56 am

La noi nu e la fel 🙂

Răspunde
Anonymous 13 noiembrie 2013 - 3:15 pm

Buna ! Superb ! Din experienta ta , cate zile mi-ai recomanda pentru tokyo si cate pentru kyoto ? Multumesc. Serialul tau m-a incurajat sa incerc Japonia pe cont propriu.

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 13 noiembrie 2013 - 3:28 pm

Ma bucur ca ti-am dat curaj 🙂 Referitor la zile, au am stat 2 saptamani in Japonia si le-am impartit astfel: 4+2 zile Tokyo (4 la sosire, 2 1/2 la plecare), 5 zile Kyoto, 3 zile Osaka, dar in unele zile am vizitat alte localitati (Nikko, Kamakura & Hakone din Tokyo, Nara din Kyoto, Kobe din Osaka), deci n-am vizitat non-stop doar Tokyo, Kyoto si Osaka, acestea au fost orasele in care am avut cazare. 3-4 zile doar pentru Tokyo si 4-5 zile pentru Kyoto cred ca ajung, dar iarasi, asta e discutabil, unii oameni prefera sa stea mai mult, de gustibus…

Cel mai bine, zic eu, e sa stabilesti intai ce orase vrei sa vizitezi, sa iti faci traseul (pe Google Maps, de exemplu) si sa vezi cum poti sa le combini. Poate vrei sa vezi mai multe locuri, eu din pacate nu am avut timp/bani pentru TOATA Japonia, desi mi-ar fi placut, desigur 🙂

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: