Jeonju e ca un Disneyland pentru adulți în îmbrăcați în costume tradiționale, plimbându-se prin sate hanok colorate, cu o grămadă de colțișoare pitorești (hanok = casă coreeană). Coreea de Sud e o țară în care viața e bună, iar weekend-urile cu soare se sărbătoresc cum se cuvine 😊
Altarul Gyeonggijeon
În centrul orașului Jeonju e Altarul Gyeonggijeon, un loc popular pentru fotografii în hanbok, dar destul de mic, mi-a plăcut mai mult restul orașului.
Lucruri utile: intrarea costă 3.000 won (11 lei).
Memorial despre ocupația japoneză
Ocupația japoneză dintre 1910 și 1945 e o amintire vie în Coreea de Sud, japonezii au vrut să distrugă complet cultura, limba și istoria coreeană. În Jeonju sunt câteva statui care comemorează această parte a istoriei coreene. Statuia cu fetița se refera la sclavia sexuală din timpul ocupației japoneze, la care au fost supuse femeile coreene.
Pe malul râului Jeonjuchun
De la Piața Nambu, cu fermieri care își vând produsele din mașină sau pe marginea drumului, poți merge pe malul râului Jeonjuchun până la Pavilionul Hanbyeokdang.
Jaman Mural Village
Un loc foarte colorat este Jaman Mural Village, cu case pictate și cafenele cu vedere spre oraș. Dacă ajungeți pe acolo încercați o wafle bibimbap, una din cele mai cunoscute mâncăruri coreene, cu orez, legume sotate și carne marinată. O wafle a costat 6.000 won (22 lei).
Omokdae
Pentru o vedere panoramică asupra satului Hanok am trecut drumul până la Omokdae, un delușor cu alei și scări de pe care poți vedea casele cu țigle negre.
Satul Hanok
Satul Hanok din Jeonju are 700 de case tradiționale, majoritatea transformate în pensiuni, cafenele, restaurante și magazine. E un loc foarte cochet și animat în weekend și destul de mare, am luat pe rând toate străzile 😊 Cel mai drăguț e că sunt câteva alei păzite de pisici din ceramică, sunt lipite în diverse locuri, inclusiv pe acoperiș.
Cum ajungi în Jeonju
Am stat la Blueboat Hostel, 3 nopți de cazare într-un dormitor au costat 63.480 won (235 lei). Din Seul poți ajunge în Jeonju cu autobuzul în aproape 3 ore.
Anca, ca ce lucrezi mai exact ? Mi se pare super tare ceea ce faci, vezi atatea locuri.
Marketing – am mai scris despre lucrul remote aici 🙂