Interlaken: momentul ”wow” al zilei

Interlaken: momentul ”wow” al zilei

by Anca @ 1001 călătorii
1186 views

Interlaken e cel mai frumos loc pe care l-am văzut în Elveția și asta se datorează peisajelor: de o parte și alta a orașului sunt lacuri (între-lacuri), iar pe lateral munți înalți.

Harderkulm

Cea mai accesibilă culme din Interlaken e Harderkulm, care e chiar lângă oraș: se poate urca până acolo fie pe jos în câteva ore sau poți lua funicularul. La acesta din urmă dezavantajul e că trebuie să aștepți, eu am stat la coadă cel puțin 20 de minute.

Daaar, când ajungi sus reacția este ”Wow!”. O priveliște așa faină nu cred că am văzut niciodată: jos se zărește Interlaken, de o parte și de alta sunt cele două lacuri, Thun și Brienz, iar în față sunt alți munți și mai înalți, ca Jungfrau, Eiger și Mönch.

Sus în vârf e un restaurant care are în spate șezlonguri pe care poți lenevi la soare, ceea ce am și făcut, am prins o zi foarte frumoasă. Cei care au chef de o drumeție pot urca până pe vârful Harder, traseul e foarte scurt.

La întoarcere am ales unul din traseele care coboară spre Interlaken: traseul spre St. Niklausen e unul ușor, nu foarte circulat, și durează o oră și jumătate. Ajungi undeva în afara orașului, în direcția lacului Thun – de acolo sunt două autobuze spre centrul orașului, dar circulă destul de rar.

Lucruri utile: biletul pentru funicular costă 16 CHF (dus) sau 32 CHF (dus-întors). Eu am plătit 12.5 CHF cu City Card Interlaken.

Interlaken05.JPGInterlaken06.JPGInterlaken07.JPGInterlaken08.JPGInterlaken09.JPGInterlaken10.JPGInterlaken11.JPGInterlaken12.JPGInterlaken13.JPGInterlaken14.JPGInterlaken15.JPGInterlaken16.JPGInterlaken17.JPGInterlaken18.JPGInterlaken19.JPGInterlaken20.JPG

Lacul Thun

Autobuzul 21 face legătura între Interlaken și Thun, plimbarea în jurul lacului durează o oră și sunt mai multe locuri în care te poți opri pe traseu. La Beatenbucht ai de ales între plimbări cu vaporașul și funicularul Thunersee–Beatenberg care urcă până în satul Beatenberg, de unde poți urca cu gondola până pe vârful Niederhorn.

Lucruri utile: poți călători gratuit cu autobuzul 21 cu City Card Interlaken. Atenție, anumite curse nu fac tot traseul Interlaken-Thun, ci doar o parte.

Interlaken21.JPGInterlaken22.JPGInterlaken23.JPGInterlaken24.JPG

Interlaken

E un oraș cochet, cu vile frumoase și câteva hoteluri impunătoare. Râul Aare cu care m-am întâlnit în Berna trece și pe aici, în timp ce strada principală – Höheweg – leagă cele după gări: Interlaken West și Interlaken Ost.

Lucruri utile: am stat la Interlaken Balmers Backpackers Hostel care se laudă a fi unul din cele mai vechi hosteluri din Elveția. O noapte de cazare a costat 29,8 CHF.

Interlaken01.JPGInterlaken02.JPGInterlaken03.JPGInterlaken04.JPG Interlaken25.JPGInterlaken26.JPGInterlaken27.JPGInterlaken28.JPG

Ce mai poți face în Interlaken

Jungfraujoch – Top of Europe e accesibil din Interlaken, dar trebuie să îți rezervi o zi pentru asta. Un bilet dus-întors Interlaken Ost – Jungfraujoch costă 234 CHF, iar un abonament de 3 zile – Jungfrau Travel Pass – costă 180 CHF.

Paragliding: o ședință de 75 de minute de paragliding costă 150 CHF.

Altele: drumeții, plimbare cu vaporașul.

1 comentariu
1

1 comentariu

Adriana 17 iunie 2018 - 12:51 pm

Wow! Cat de frumos 🙂

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: