Acasă » Insula Pasion. O insulă doar pentru mine, vă rog!

Insula Pasion. O insulă doar pentru mine, vă rog!

by Anca

Eram de două zile pe insula Cozumel și simțeam nevoia unei zile de relaxare – nu alergat de colo-colo după cele mai interesante locuri de pe insulă, ci pur și simplu să fac și eu ce făcea cam toată lumea pe Riviera Maya: să lenevesc pe plajă cu o Tequila Sunrise în mână, fără să fac absolut nimic.

Există un loc perfect pentru asta lângă Cozumel: Insula Pasion, o insulă privată, cu o plajă albă și curată. Când am ajuns acolo eram doar eu și încă o familie, mă simțeam de parcă aveam toată insula doar pentru mine 😊 Ulterior a mai venit un iaht cu niște turiști și am văzut și niște localnici care au venit pe cont propriu cu barca lor, dar se țineau la distanță de plaja privată.

Am petrecut acolo vreo 4-5 ore și deși nu sunt genul care să stea pe plajă fără să facă nimic, m-am simțit foarte bine pe insula Pasion. Mi-am umplut timpul făcând baie în apele turcoaz sau plimbându-mă până în capătul insulei, lenevind sub umbrelă cu o băutură rece alături sau distrându-mă cu familia de ratoni de pe insulă. Părinții veneau la furat mâncare, cu puii după ei, angajații complexului îi alungau, ratonii se furișau din nou și își băgau nasul peste tot.

Nu știam că sunt chiar atât de tupeiști, n-au nicio jenă față de om, unul aproape că s-a cățărat lângă mine pe șezlong ca să vadă dacă am ceva interesant acolo, au răsturnat coșul cu nachos de pe masă și i-au aruncat în nisip, după care au venit toți ratonii și au făcut măcel. Au mâncat toți nachos, au scormonit delicat după fiecare firimitură, s-au urcat pe scaun să mai răstoarne ceva, au plecat, s-au întors doar-doar o mai fi rămas vreo rămășiță, ce mai, m-am distrat grozav doar privindu-i 😀 Puii nu erau încă infractori, dar erau foarte curioși și au ieșit din tufiș de vreo trei ori și mi-au atins mâna cu lăbuța.

Cum plajele astea de la Marea Caraibelor sunt foarte fotogenice, a mers și-o ședință foto lângă apele azurii. Pe nesimțite au trecut orele și s-a făcut ora de plecare: e bine să te răsfeți așa din când în când 😊

Lucruri utile

Pachetul a costat 60 USD plus taxi (120 pesos) până la locul din care te preia un jeep care te duce până la barca cu care traversezi pe insulă. Pachetul include include transportul până acolo, traversarea cu barca, masa de prânz, o gustare și băuturi la discreție din meniul lor.

Am cumpărat pachetul din centrul orașului, după ce m-am interesat în mai multe locuri de excursie: într-o parte îmi cereau mai mulți bani (aproape 100 USD). Cei de la agenție s-au ocupat de tot: au chemat un taxi care să mă ducă la jeep și l-au rezervat pe același șofer pentru retur. Din punctul în care m-a lăsat taxiul m-a preluat un jeep (o porțiune de drum e neasfaltată și cu multe gropi), apoi am luat o barcă cu celălalt grup de turiști, iar pe insulă ne-a întâmpinat unul dintre angajați care a avut grijă să nu ne lipsească nimic cât stăm acolo.

Isla Pasion e un loc foarte liniștit, dacă vreți mai degrabă un parc de distracții sau un loc cu multe activități pentru copii, pe insula Pasion nu au așa ceva. Sunt doar niște hamace și un fileu pentru volei și mai au niște caiace cu care te poți plimba în jurul insulei. Dincolo de plaja cu șezlonguri sunt destul de multe deșeuri de plastic – nu știu dacă sunt aduse de apă sau le-au lăsat alți vizitatori, dar e păcat că nu le strânge nimeni, nici măcar cei care au complexul ăsta pe insulă.

IslaPasion01.jpgIslaPasion02.jpgIslaPasion03.jpgIslaPasion04.jpgIslaPasion05.jpgIslaPasion06.jpgIslaPasion07.jpgIslaPasion08.jpgIslaPasion09.jpgIslaPasion10.jpgIslaPasion11.jpgIslaPasion12.jpgIslaPasion13.jpgIslaPasion14.jpgIslaPasion15.jpgIslaPasion16.jpgIslaPasion17.jpgIslaPasion18.jpgIslaPasion19.jpgIslaPasion20.jpgIslaPasion21.jpgIslaPasion22.jpgIslaPasion23.jpgIslaPasion24.jpgIslaPasion25.jpg

S-ar putea să îți placă și

Leave a Comment