Acasă » Insula Holbox, albul infinit

Insula Holbox, albul infinit

by Anca

Holbox (se citește holboș) e o insulă la nord de Cancun, cu un banc de nisip senzațional de frumos – Punta Mosquito, pe care poți admira tot felul de păsări, pești, pisici și stele de mare. E o insulă cu atmosferă boemă, plaje nesfârșite și cazări pitorești.

Mi s-a părut prea complicat să ajung acolo pe cont propriu și am preferat să iau o excursie organizată, dar cred (nu sunt sigură) că există un autobuz Mayab care merge de la Playa del Carmen la Chiquilá, satul din care pleacă bărcile și feribotul pentru Holbox.

Cenote Yalahau

După ce am ajuns la Chiquilá și am urcat în bărci ne-am dus la Cenote Yalahau, un cenote micuț și nu foarte interesant, în care nu poți înota fără vestă de salvare, deși apa are maxim doi metri adâncime. Zona e rezervație naturală și se laudă că are crocodili și jaguari. Mă pregăteam să râd de pretențiile astea, când pilotul bărcii mi-a arătat un pui de crocodil care stătea pe mal, lângă intrarea de la cenote.

Holbox01.jpg

Insula Păsărilor

E o insuliță foarte mică lângă un banc de nisip pe care te poți plimba până în punctul în care începe rezervația naturală. Insuliței ăsteia i se mai spune și Insula Pasion, ceea ce m-a confuzat destul de tare pentru că tocmai fusesem cu o zi înainte pe altă Insulă Pasion și nu înțelegeam de ce întoarcem acolo.

Momentul preferat: când m-am apropiat de o barcă pe lângă care zburau pescăruși și unul dintre oamenii din barcă a venit și mi-a dat niște nachos ca să hrănesc păsările, apoi mi-a făcut poze cu bestiile alea zburând în jurul meu 😊

Holbox02.jpgHolbox03.jpgHolbox04.jpgHolbox05.jpgHolbox06.jpgHolbox07.jpgHolbox08.jpgHolbox09.jpgHolbox10.jpgHolbox11.jpgHolbox12.jpg

Insula Holbox

În sfârșit, pe Holbox! Insula și-a păstrat o parte din farmecul inițial (nu există străzi asfaltate), dar e destul de turistică și e plin de baruri și hoteluri pe malul mării. O insulă mai virgină decât asta, dar pe care nu am vizitat-o acum, este insula Contoy, unde nu sunt construcții, doar plaje perfecte și vegetație.

Am luat un moto-taxi (100 de pesos) până la Punta Mosquito și de acolo am început să hoinăresc pe bancul de nisip inundat de ape. Priveliștile sunt grozave, e unul din cele mai frumoase locuri din Peninsula Yucatan: nisip perfect alb, apă azurie cu stele de mare pe fundul apei (dar niște stele de mare mai mici și mai negre decât la El Cielo), ba chiar, dacă ai noroc, poți vedea și un cârd de pisici de mare înotând pe la picioarele tale, cu aripioarele unduindu-se deasupra apei.

De la Punta Mosquito m-am întors pe jos pe plajă până am găsit un șezlong la umbră, am comandat un shake de căpșuni și acolo am zăcut acolo pentru o oră. Și în Holbox, ca pe alte plaje din Mexic, sunt probleme cu algele: în unele locuri nu e niciuna, în alte locuri se strâng la mal sau apar brusc și în apă. Plajele sunt curățate frecvent de alge, dar da, nu e totul perfect în paradisul mexican. Și nici nu mă interesează să fie…

Lucruri utile

Am cumpărat excursia de la Rosa Tours, a costat 1749 pesos (81 USD). Excursia organizată a inclus pick-up de la hotelul din Playa del Carmen și transportul, micul dejun și masa de prânz, o vizită la cenote, o oprire pe Insula Păsărilor și trei ore de timp liber pe insula Holbox.

Holbox13.jpgHolbox14.jpgHolbox15.jpgHolbox16.jpgHolbox17.jpgHolbox18.jpgHolbox19.jpgHolbox20.jpgHolbox21.jpgHolbox22.jpgHolbox23.jpgHolbox24.jpgHolbox25.jpgHolbox26.jpgHolbox27.jpgHolbox28.jpgHolbox29.jpgHolbox30.jpgHolbox31.jpgHolbox32.jpgHolbox33.jpgHolbox34.jpgHolbox35.jpgHolbox36.jpgHolbox37.jpgHolbox38.jpg

S-ar putea să îți placă și

Leave a Comment