Happy kids day!

Happy kids day!

by Anca @ 1001 călătorii
638 views

Ceea ce ne lipsește în București este un parc de distracție. Unul mare, cu roller coaster, în care să meargă și adulții ca mine, atunci când au chef să pretindă că sunt, de fapt, copii.

De 1 iunie m-am dus în Orășelul copiilor din Herăstrău, cu scopul precis de a mă da în roata cu lanțuri și în roata mare. Din fericire nu a fost deloc aglomerat în partea aceea a parcului, majoritatea mergând la intrarea principală sau la cea de lângă Berăria H.

În roata cu lanțuri a fost grozav, nu m-am mai dat cu așa ceva din copilărie și zău că a fost o idee foarte bună 😊 Da, au voie și adulții acolo, singura condiție e să îți intre fundul în scaunele alea mici. O tură costă un jeton, care la rândul lui costă 10 lei.

La roata mare a fost dezamăgitor: roata se învârte o singură dată și asta-i tot! 🙁 Când eram copil m-am dat cu așa ceva la mare și îmi amintesc că se învârtea roata de 2-3 ori, nu o singură dată. Nu o să mai repet experiența cu roata mare, dar în cea cu lanțuri sigur o să mă mai dau 😊

Dacă tot m-am apucat să sărbătoresc ziua copilului, am mers până la capăt: vată de zahăr cu aromă de căpșuni, înghețată și traversare cu vaporașul. Nu am găsit hidrobiciclete de închiriat, așa că partea asta a picat.

Vă recomand ca, indiferent de vârsta pe care o aveți, din când în când să faceți și lucruri mai trăsnite și să nu rămâneți blocați în rolurile stereotip care se așteaptă de la noi. Petrecem suficient timp ca adulți responsabili, uneori e bine să lași ”haina” asta acasă și să uiți de ea.

Alte locuri din Europa

Dacă în România nu prea avem parcuri de distracție, în Europa sunt câteva în care merită să ajungi: Disneyland (Paris, Franța), PortAventura (Barcelona, Spania), Futuroscope (Poitiers, Franța), Europapark (Freiburg, Germania), Parc Astérix (Paris, Franța), Gröna Lund (Stockholm, Suedia), Gardaland (Lacul Garda, Italia), Tivoli Gardens (Copenhaga, Danemarca), Walibi (Bruxelles, Belgia), Efteling (Olanda), Pleasure Beach (Blackpool, UK), Prater (Viena, Austria), Alton Towers (UK), Legoland (Danemarca).

Eu nu am fost decât la Prater, în Viena, așa că am multe de recuperat la capitolul ăsta 😊

1iunie01.JPG1iunie02.JPG1iunie03.JPG1iunie04.JPG1iunie05.JPG1iunie06.JPG1iunie07.JPG1iunie08.JPG1iunie09.JPG

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: