Grădina paradisului: în vizită la Școala Centrală de Fete

Grădina paradisului: în vizită la Școala Centrală de Fete

by Anca @ 1001 călătorii
1010 views

În cartea Fotograful Curții Regale, citită recent, una dintre povestiri este despre două eleve de la Școala Centrală de Fete care, într-o seară, fug de acolo ca să se ascundă într-un magazin și să citească toată noaptea cărți.

Cum am trecut pe lângă Școala Centrală de nenumărate ori, fără să o pot vizita vreodată, am profitat de Noaptea Muzeelor ca să merg acolo. Am fost inspirată să mă duc înainte de deschidere, când mai așteptau vreo 15-20 de persoane, pentru că după aceea s-a tot strâns lume și, pe la 10 seara, când am plecat eu, era o coadă până la colțul străzii.

Curtea interioară, care adăpostește o grădină, a devenit aseară ”Grădina Paradisului”: în copaci au fost agățate fotografii pe spatele cărora erau scrise poezii, iar ceva mai târziu a avut loc un spectacol care te ducea cu gândul la ielele care dansează noaptea într-o pădure. Nu am văzut atât de multe grădini interioare din București ca să pot face o comparație între ele, dar cea a Școlii Centrale chiar este foarte frumoasă.

ScoalaCentrala01.JPGScoalaCentrala02.JPGScoalaCentrala03.JPGScoalaCentrala04.JPGScoalaCentrala05.JPGScoalaCentrala06.JPGScoalaCentrala07.JPGScoalaCentrala08.JPGScoalaCentrala09.JPGScoalaCentrala10.JPGScoalaCentrala11.JPGScoalaCentrala12.JPGScoalaCentrala13.JPGScoalaCentrala14.JPGScoalaCentrala15.JPG

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: