Grădina japoneză din Herăstrău

Grădina japoneză din Herăstrău

by Anca @ 1001 călătorii
1591 views

Hanami înseamnă privitul florilor și e modul în care japonezii se bucură de venirea primăverii: poate fi un picnic sub crengile unui cireș înflorit sau o petrecere în aer liber. Hanami poate avea loc și noaptea, caz în care se numește yozakura.

Nu e obligatoriu să mergi până în Japonia pentru hanami (deși nici rău nu ar fi), poți să te bucuri de pomii înfloriți și în București. Eu m-am gândit să merg până în Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău, singura din București de care știu eu. E destul de modestă, dar are elementele necesare unei grădini japoneze și, mai ales, are rânduri de pomi care tocmai au înflorit.

Am zărit și niște japonezi cu un copil mic care se bucurau de vremea frumoasă, dar rece, de afară – grădina a fost amenajată în 1998 cu sprijinul Ambasadei Japoniei și al Fundației Comemorative a Expoziției Mondiale Japoneze. Mi-ar fi plăcut un pavilion, ca cel din Grădina Botanică din Cluj, iar iazurile să aibă apă și, eventual, pești vii, ca în Japonia, ba chiar și-o grădină de nisip sau una de mușchi verde, de ce nu?

Dacă sunteți prin București puteți vizita Grădina japoneză tot anul, dar numai în aprilie o găsiți gătită pentru hanami.

GradinaJaponeza01.JPGGradinaJaponeza02.JPGGradinaJaponeza03.JPGGradinaJaponeza04.JPGGradinaJaponeza05.JPGGradinaJaponeza06.JPGGradinaJaponeza07.JPGGradinaJaponeza08.JPGGradinaJaponeza09.JPGGradinaJaponeza10.JPGGradinaJaponeza11.JPGGradinaJaponeza12.JPG

1 comentariu
0

1 comentariu

Alexandra 7 aprilie 2015 - 11:47 am

Legea nu trebuia sa permita nici paraginirea ei, dar probabil e mai important sa construim poduri si cladiri din sticla decat sa pastram monumentele istorice… 🙁

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: