Frumusețea lucrurilor imperfecte

Frumusețea lucrurilor imperfecte

by Anca @ 1001 călătorii
1305 views

Nu mi-e ușor să mă regăsesc zilele astea. Oboseala de peste an își face simțită prezența, dimineața mi-e tot mai greu să deschid ochii, iar toate lucrurile care se cer făcute într-o zi mă copleșesc. În weekend parcă e și mai rău, două zile libere nu-mi ajung nici pe-o măsea la câte aș vrea să fac: să mă ocup și de treburile casnice, dar și să ies mai mult prin oraș, să scriu pentru blog, dar să fac și fotografii, să citesc, dar și să rezolv restanțele din timpul săptămânii.

Cu toate astea nici nu apuc bine să îmi beau cafeaua de dimineață că s-a și făcut seară și constat că am pierdut timpul degeaba și nu am făcut mai nimic. În general tot ce ține de „casă” e amânat până în ultimul moment, adică duminica seara, când deja nu mai merge să ignor praful care s-a așternut peste tot și lucrurile care stau în dezordine.

Ziua este prea scurtă, e clar, și nu reușesc să-mi găsesc timp pentru lucrurile cu adevărat importante:

 • să mă gândesc la anul care-a trecut, la ce-a fost bine și ce-a fost rău mai puțin bine
 • să învăț ceva nou
 • să vorbesc mai des cu oamenii apropiați
 • să fiu mai prezentă în viața mea
 • să fiu atentă la lucrurile de mai sus

Cu toate astea săptămâna care-a trecut nu a fost chiar în zadar:

 • Am lăsat lenea deoparte și-am participat anul ăsta la Christmas market-ul de la birou – humușii mei cu pâine de casă s-au vândut toți, mulțumesc!
 • Mi-a sosit masa de la Ikea și tot weekendul ăsta am făcut fotografii pe ea, că doar nu credeați că am cumpărat-o în scopuri practice?!
 • Mi-am găsit cordeluță cu urechi pentru petrecerea de Crăciun doar ca să constat că toată lumea avea cordeluțe trăsnite pe-acolo.
 • Am aflat ce este wabi sabi.
 • Am început trei cărți și nu am terminat nici una.

Pentru că îmi plac obiectele frumoase și să pierd timpul pe net am mai descoperit câteva locuri de unde se poate aproviziona Moș Crăciun:

 • misc-store.com: pentru iubitorii produselor de papetărie & de scris, au inclusiv produse Midori. Eu am pus ochii pe un „Traveler’s notebook” negru.
 • loved-things.com: fotograful și sculptorul Florin Constantinescu face cele mai frumoase tocătoare de lemn pe care le-am văzut vreodată! Preferatul meu este acesta.
 • grandbazaarshopping.com: practic mi-ar plăcea să am în casă toate produsele de pe site, de la seturile de cafea până la râșnițele de condimente și lingurițele sclipicioase, dar pentru că transportul mi se pare cam scump cred că mai bine dau o fugă până la Istanbul.

Cam atât pentru azi, e timpul să mă întorc la realitate și la cele 3126428 lucruri de făcut.

5 comentarii
0

5 comentarii

Guney 20 decembrie 2015 - 6:37 pm

Hi!
Thank you for writing about us 🙂 To Romania we charge 35$ for shipping via Fedex Express (delivers in 3 days to the door) and shipping fee does not reduce with more items, you can buy as many items as you want and shipping fee stays the same 🙂
Have a great day!

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 20 decembrie 2015 - 8:41 pm

Thank you for the clarifications! 🙂

Răspunde
Paul 21 decembrie 2015 - 12:51 pm

S-a demonstrat stiintific ca pamantul se invarte mai repede si ziua e mai scurta… 🙂
Sarbatori faine si calatorii interesante!

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 21 decembrie 2015 - 1:46 pm

Am auzit ca ziua ar fi mai scurta, dar as vrea sa citesc o explicatie stiintifica pentru asta (din surse credibile, ca NASA) – vreo sugestie pentru asa ceva?

Răspunde
malialtun42 22 aprilie 2016 - 3:54 pm

Thank you so much to sharing these web sites. Great Source

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: